Henrik Stenson startet finaledagen med en ledelse på to slag, og så ut til å ha god kontroll på turneringen da fire hull gjensto. Med treputter på både hull 15 og 16 slapp han imidlertid utfordrerne tilbake inn i seierskampen, og Matt Every benyttet seg virkelig av svenskens gavepakke.

Sistnevnte avsluttet med to birdies på de siste tre hullene, og endte dermed på 19 under par totalt. Den avsluttende birdien på det dramatiske hull 18 var spesielt imponerende, og det er tydelig at Every trives godt på Bay Hill. Også i fjor kom han bakfra og vant denne turneringen, og begge hans seiere på PGA Tour har altså kommet i Arnold Palmers lekegrind i Orlando.

– Jeg var veldig god fra tee denne uken, og var også presis med jernene. Puttingen var i tillegg bra mot slutten, og det var spesielt deilig å sette den avgjørende putten på det siste hullet. Å vinne foran venner og familie for andre gang her på Bay Hill er en ubeskrivelig følelse, sa han til Golf Channel etter runden.

Seieren denne uken gir Every innpass i årets utgave av The Masters, som slås i gang på Augusta National etter påske. I tillegg er han sikret fulle spillerettigheter på verdens gjeveste tour i tre år fremover, altså ut sesongen 2017-2018.

Henrik Stenson tok til slutt andreplassen alene på -18, ett slag foran Matt Jones fra Australia.

Verdensener Rory McIlroy spilte Arnold Palmer Invitational for første gang denne uken, og endte på en delt 11.plass. McIlroy blandet seg aldri inn i tetstriden, men uttalte at han ligger godt an med å toppe formen til The Masters.
 

LEADERBOARD