Forrige gang tre nordmenn spilte i samme turnering, var også i Joburg Open for syv år siden. Den gang var det Espen Kofstad, Eirik Tage Johansen og Marius Thorp som stod på startstreken. Denne gangen er Kofstad, Tage og Kristian Krogh Johannessen som er i aksjon. Etter torsdagens åpningsrunde, er det sistnevnte som er best i gang, men navnet hans befinner seg et godt stykke ned på leaderboardet.

Krogh, som misset cuten i europatourdebuten i Australia forrige uke, startet turneringen i Sør-Afrika med en fin runde på to under par. Den bestod av tre birdies, en bogey og resten par. Det holder kun til en delt 60.-plass, akkurat innenfor den foreløpige cutgrensen.

Sør-afrikaneren Keenan Davidse leder turneringen etter en knallrunde på åtte under par, men det er tettpakket i toppen. Randpark Golf Club inviterte til lave scorer torsdag, og seks spillere følger slaget bak Davidse på syv under par.

Tre slag bak Krogh følger Eirik Tage Johansen (Stavanger GK) nede på 156.-plass. Tage, som i likhet med Krogh først og fremst skal konkurrere på Challenge Tour i 2018, gjorde fire birdies, men også to bogeys og en lei trippelbogey.

Ytterligere to slag bak Tage følger Espen Kofstad helt nede på 206.-plass. Oslo-spilleren ligger an til å åpne sesongen med to missede cuter på rad etter å ha åpnet med tre bogeys, en dobbelbogey og to birdies.

Kofstad har vært ute med en skade i håndleddet nesten hele 2017, men gjorde comeback for noen uker siden. Etter at han misset cuten på Mauritius forrige uke, fortalte han at han er rusten.

– Spillet mitt er ikke der jeg vil ha det akkurat nå. Det er ruskete, men det er ikke så rart, jeg har jo ikke akkurat hatt mulighet til å trene så mye som jeg vil i år, uttalte Kofstad.

Et lyspunkt for de norske spillerne er at de startet på den antatt vanskeligste av Randpark Golf Clubs to baner. Joburg Open spilles på Firethorn Course og Bushwillow Course, og mens den norske trioen startet på Firethorn Course, spilte alle de syv høyest plasserte spillerne på leaderboardet på Bushwillow.

Kristian Krogh Johannessen leverte torsdagens 29. beste score på Firethorn.

Leaderboard