Etter at Suzann Pettersen nylig la opp, er det ingen norske spillere med i den amerikanske LPGA-touren. Det vil det forhåpentligvis bli en endring på etter høstens LPGA-kvalifisering.

Mandag starter andresteget i Q-school på Plantation Golf & Country Club sine to baner Panther og Bobcat Course i Venice i Florida, hvor Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK), Tonje Daffinrud (Vestfold GK), Mariell Bruun (Larvik GK) og Karoline Stormo (Arendal & Omegn GK) er klare til aksjon.

Feltet består av hele 185 spillere, og turneringen spilles over fire runder uten cut. Minst 30 spillere vil avansere til finalen «Q Series» på Pinehurst, som starter allerede neste uke.

Marianne Skarpnord er utvilsomt det fremste av de norske håpene denne uken. Hun har hatt en forrykende sesong på Ladies European Tour, hvor hun ligger på toppen av poenglisten Order of Merit når bare to turneringer gjenstår av sesongen.

Skarpnord har endt topp-10 i hele ni av de 16 turneringene hun har spilt, inkludert en seier og to andreplasser – senest en i India for en drøy uke siden – og virker utvilsomt klar for å rykke opp et nivå.

Skarpnord konkurrerte også på LPGA-touren i 2010 etter å ha fått sitt store gjennombrudd på europatouren året før, men oppholdet i USA ble kortvarig. Hun uttalte til Norsk Golf tidligere i år at dersom hun skulle lykkes i å sikre LPGA-kortet, vil hun fortsatt ha Norge som base og være selektiv i hvilke turneringer hun spiller.

En annen spiller som kan se tilbake på en solid sesong er Tonje Daffinrud. Hun ligger på 21.-plass på europatouren, hennes beste sesong så langt, med syv topp-20-plasseringer på 16 turneringer, og også sammenlagtseier på den svenske profftouren Swedish Golf Tour.

Mariell Bruun har ikke hatt full kategori på Ladies European Tour i 2019, og primært konkurrert i LET Access Series (nivå 2 i Europa) og Swedish Golf Tour. Hun har imidlertid også fått prøvd seg tre ganger på europatouren, hvor hun har klart cuten hver gang – med 51.-plassen i Estrella Damm Ladies Open i september som beste resultat.

Karoline Stormo er en av totalt 30 amatører i feltet denne uken. Stormo ble historisk for noen uker siden da hun ble tidenes første norske spiller med seks individuelle collegeseirer, noe som løftet henne opp til 31.-plass på verdensrankingen for amatører – den beste plasseringen en norsk spiller har oppnådd siden rankingen ble innført i 2007.

Starttider mandag:

Tonje Daffinrud: Kl.14:55 norsk tid

Karoline Stormo: Kl. 15:06

Marianne Skarpnord: Kl.18:54

Mariell Bruun: Kl. 19:05

Følg utviklingen i turneringen her