NB! Trykk F5 (CMD+r på Mac) med jevne mellomrom for å oppdatere siden.

 

Hull 18

Hovland avslutter med en fin drive på 275 meter i oppoverbakken. Kan han avslutte med stil? Lander på green syv meter kort av flagget, men ruller fem-seks meter tilbake ned bakken. En grei putt opp bakken gjenstår. Snitter hullkanten og må ta til takke med par. Ender med en høyst respektabel score på +1, 73 slag og foreløpig 24.-plass – kun fire slag bak toppen av leaderboardet for øyeblikket.

 

Hull 17

402 meter rett frem par 4-hull med trær på begge sider. Misser utslaget misser til høyre, er bare 225 meter langt, og Hovland kommer til å måtte manøvrere seg rundt trærne hvis han skal ha håp om å treffe green. Slår seg frem og lander på green på venstre side, men ruller over. Har igjen 25 meter for å redde par. Pitchen er dessverre alt for lang og ruller over green. Nå må han plutselig kjempe for å redde bogey fra 13 meter. MEN HAN GJØR DET IGJEN! Chipper i for par på spektakulært vis. For en berg-og-dalbane-runde dette har vært! +1 med ett hull igjen og fem bak teten fortsatt. WOW!

 

Hull 16

Par 3 hull på 155 meter med vann på venstre side. Nydelig jernslag til to og en halv meter. Ballen ruller bare centimetere forbi hullkanten. Skal han klare å kjempe seg tilbake fra +3 til par for andre gang i dag? Nei, dessverre sniker den seg forbi. Den svir. +1 med to hull igjen, fem bak teten.

 

Hull 15

Par 5 på 484 meter og banens letteste hull. Hovland smeller ut en kanondrive og har 200 meter inn. Nå vil vi ha en ny birdie, men Hovland er åpenbart preget av Bubba Watson som nettopp slo kort i vannet. Hovlands slag med utility-jernet tar flyfoto over green. Pitch på cirka 40 meter tilbake gjenstår. Pitchen er alt for kort, og nå må han jobbe for paret i stedet. Men han SETTER DEN! En monsterputt fra 16 meter og Hovland puster lettet ut. Putten hadde vært alt for lang, men ballen treffer midt på flaggstangen og forsvinner ned i hullet. Tilbake til +1 etter 15 og delt 36.-plass.

 

Hull 14

Et greit par 4-hull på 402 meter. Ganske rett frem og det eneste hullet på banen uten en eneste sandbunker. Hovland slår en grov miss til venstre på utslaget, men spretter tilbake i fairway. Innspillet fra 135 meter er alt for lang. Nå gjenstår en vrien pitch fra 30 meter. Pitchen er imidlertid utsøkt, og Hovland slår seg opp til en meter.

 

Hull 13

Hovland slår trygt ut med en lav fade med treerwooden og ligger et godt stykke bak sine kompanjonger Brooks Koepka og Bubba Watson som skrur ballen rundt hjørnet. Men fortsatt fullt mulig for Hovland å komme seg inn på to slag med bare 208 meter til flagget. Flaggplasseringen til høyre på green passer Hovlands naturlige ballbane bra. Slår seg opp til midten av green og har cirka 13 meter for eagle. Toputt for birdie og tilbake til +2! Hovland er for øyeblikket nummer 48 av 79 spillere så langt.

Viktor at Hovland slår tilbake her. Dette 466 meter lange par 5-hullet er det nest letteste på banen, og hvis Hovland får ballen rundt hjørnet av skogen, bør han komme seg inn på green på to slag med et mellomlangt jern.

 

Hull 12

Utslaget til Hovland er rett på flagget, men i greenkanten åtter meter for langt. Førsteputten lugger til og blir et par meter for kort. Misser den. Unødvendig bogey der! Tre bogeyer på de fire siste hullene og tilbake til +3 nå. Syv slag bak lederen Hideki Matsuyama for øyeblikket.

Dette berømte par 3-hullet på bare 128 meter er det tredje vanskeligste hullet på banen. Vannet foran green er en real ball-magnet. Kommer han seg forbi dette hullet på par, har Hovland fortsatt gode muligheter til å komme seg tilbake til par for dagen.

 

Hull 11

461 meter langt par 4, det sjette vanskeligste hullet på banen. Vi minner om at Hovland havnet i vannet til venstre for green her to av rundene i 2019. Hovland misser driven litt til høyre. Ikke optimal vinkel inn mot green her. Må starte ballen mot vannet og skru til høyre. Ballen sklir av køllehodet litt og ender opp høyre og alt for kort. Heldigvis ruller han ikke ned i vannet, men han må jobbe nå for å unngå sin tredje bogey på rad og falle tilbake til +3 igjen. Pitcher seg opp til to meter og setter den. DEN var viktig! Par og +2 etter 11.

 

Hull 10

Dersom Hovland kommer seg helskinnet gjennom de tre neste hullene, kommer birdiemulighetene som perler på en snor i innspurten. Hull 10 er et dogleg-venstre i kraftig nedoverbakke. 452 meter og historisk sett det vanskeligste på banen. Hovland brukte bare treerwood fra tee her i 2019, men slår ut med driver i dag. Midt i fairway – igjen, men jernslaget fra 170 meter er alt for kort. Må dra frem litt nærspillsmagi fra 30 meter nå. Pitchen lugger litt for mye og har fire meter igjen for par. Misser den også. To bogeyer på rad og +2 etter 10. Heldigvis ikke det verste hullet på banen å gjøre bogey på.

NB! Ifølge GOLFTV-kommentator Marius Thorp er det kun fire spillere i historien som har vunnet The Masters med en syver på scorekortet. Men det har altså skjedd!

Hull 9

Et forholdsvis greit par 4-hull på 420 meter. Bredt landingsområde i nedoverbakke fra tee. Deretter kraftig oppoverbakke med kort jern inn på andreslaget. Hovland splitter fairwayen igjen. Har ennå til gode å misse fairway etter missen på hul 1. 160 meter inn til green. Innspillet er cirka tolv meter for lang. Gjenstår en lynrask birdieputt ned bakken nå. Den er aaalt for lang og Hovland treputter for bogey. +1 etter halvspilt runde, i skrivende stund fire slag bak toppen av leaderboardet.

 

Hull 8

Ny birdiemulighet nå. Et 521 meter langt par 5-hull i oppoverbakke formet som en speilvendt S. Det fjerde letteste hullet på banen. Ny kjempedrive på 290 meter. Det neste slaget krever en draw med treerwooden rundt hjørnet opp den kraftige motbakken – en skru motsatt vei av hva Hovland vanligvis liker å slå. Slår seg nesten opp til greenkanten, kort og høyre for green med 35 meter inn. Flott birdiemulighet, men pitchen havner seks meter unna. Toputter for par. Forspilt mulighet, men vi klager ikke med E etter 8 med tanke på den starten han hadde.

NB! Det er ingen tilfeldighet at Viktor Hovland slo tilbake etter kalddusjen på hull 1. Ifølge pgatour.com er han den spilleren som oftest som følger opp et hull over par med å gå under par på det påfølgende hullet. Hele 35,24% av gangene svarer Hovland en bogey eller verre med birdie eller bedre.

Hull 7

Hull 7 er et rett frem par 4 på 411 meter med skog på begge sider av fairway. Det 11. vanskeligste hullet på banen. Hovland slår en kjempedrive igjen og har drøye 130 meter inn. Har virkelig funnet rytmen nå. Innspillet er litt langt og høyre i greenkanten. Har et følsomt slag på syv meter til flagget. Ruller seg opp til snaue to meter. Par og E etter 7. Par 5 og birdiemulighet coming up!

 Nydel

 

Hull 6

Hovland slår utslaget på dette 165 meter lange par 3-hullet til seks meter. Har en god birdiemulighet herfra i slak oppoverbakke. SETTER DEN! På par etter 6 hull!

 

Hull 5

Et meget vanskelig par 4 på over 450 meter. Et av utslagene Hovland slet mest med da han spilte her for første gang i 2019, men nå slår han en bunnsolid drive midt i fairway. Har snaue 200 meter til green på andreslaget.  Hovland har slått tre meget gode driver nå etter venstremissen på hull 1. Slår et nydelig jernslag rett på pinnen, men lander den et par meter for langt og rullet over green og ned i dumpa. Krevende up-and-down for par herfra. Slår en pen lobb, men den ruller fire meter langt. Returputten er i oppoverbakke, men faller mye fra høyre mot venstre. Setter den! Den var viktig for å opprettholde momentumet. +1 etter 5.

 

Hull 4

Utslaget til Viktor er akkurat der det skal være: pin-high, cirka ti meter til venstre. En grei putt i oppoverbakke herfra. Fin toputt. Par og +1 etter 4.

To av banens vanskeligste hull kommer nå. Klarer Hovland par på disse, tjener han mye på feltet. Hull 4 er et meget krevende par 3 på hele 219 meter. Banens fjerde vanskeligste hull.

 

Hull 3

Hovland smeller ut en god drive og har 40 meter til hullet.  Slår en NYDELIG pitch mot denne vanskelige opphøyde greenen til tre meter. Setter den også! Sterkt å slå tilbake sånn etter den starten. +1 etter 3 hull.

– – –

Hull 3 er et kort par 4-hull på 320 meter. Hullet er det femte letteste hullet på Augusta.

 

Hull 2

Hovland dunker ut en knalldrive til venstre for den store fairwaybunkeren. Slår andreslaget med driving-jernet kort venstre for green og har en pitch på  40 meter inn til flagget på tredjeslaget. Den er helt utsøkt og legger seg drøye to meter fra hullet. Setter den! Birdie og +2 etter to hull.

– – –

Hull 2 er et par 5-hull på 525 meter og en god mulighet til å ta et slag raskt tilbake. Hullet er dogleg venstre og i kraftig nedoverbakke og er det tredje letteste hullet på banen.

 

Hull 1

Masters i 2019 slo Hovland midt i fairway på hull 1 alle fire rundene. I år starter han med å slå ut i skogen på venstre side med 138 meter igjen til flagget. Har en kinkik lie på furunålene og smeller slaget rett i et tre. Pitcher tredjeslaget ut i fairway med 50 meter til hullet. Pitchen blir for aggressiv og flyr tre meter over green med syv meter igjen til flagget. Chippen tilbake er også alt for aggressiv og har en to meter lang retur for dobbelbogey.

– – –

Kl.15.59

Hull 1 på Augusta er et 406 meter langt par 4 og er det sjette vanskeligste hullet på banen. Spillerne kunne vanligvis fly over den massive fairwaybunkeren på høyre side fra tee. Nå krever det en carry på 300 meter. Innspill til green er nesten umulig fra bunkeren, så spillerne misser ofte utslaget venstre blant furutrærne.

– – –

Kl.15.51

Strålende sol og varslet 28 grader på Augusta i dag. Mer utrygt fredag og lørdag derimot med fare for tordenvær.

 

Kl.15.30

Før runden

Viktor Hovland slår ut klokken 16.06 norsk tid i ball med Brooks Koepka og Bubba Watson. Torsdagen og fredagens runde sendes som «featured group» på strømmetjenesten GOLFTV hvor gruppen følges slag for slag.

For deg som ikke har mulighet til å følge sendingen live, oppdaterer vi runden underveis her. I tillegg til å oppdatere spillet hans, vil vi også oppdatere med reaksjoner som kommer inn underveis.

Statistikk

Dette blir andre gang Viktor Hovland deltar i The Masters og første gang som proff. Da han debuterte der i 2019, endte han på delt 32.-plass med tre under par, den beste amatør-scoren i Masters på 58 år.

Etter en forrykende vinter der topplasseringene har kommet som perler på en snor, har det dabbet litt av for Hovland den siste måneden. Hovland sa imidlertid til Eurosport tidligere denne uken at spillet føles bra.