Forbrigd i seierskamp på Moss & Rygge GK

Formsterke Dorthea Forbrigd (Oslo GK) skal kjempe om karrierens første seier i en proffturnering på fredag.

Publisert

Regnværet som har fosset over Østlandet de siste dagene stoppet akkurat i tide til starten av Ladies Norwegian Open på Moss & Rygge Golfklubb, og torsdag ble de første 36 hullene gjennomført i strålende sol.

Når 18 hull gjenstår, er Dorthea Forbrigd den best plasserte norske spilleren. Forbrigd, som ble nummer fem i EM for et par uker siden, åpnet turneringen med en solid runde på 70 slag, to under par, som inkluderte fem birdies på de siste åtte hullene.

På ettermiddagen gikk det noe tregere, og med fem bogeys, fire birdies og resten par på scorekortet kom hun seg inn på en over par og -1 sammenlagt. Det gir henne en delt fjerdeplass før siste runde, tre slag bak den svenske tet-duoen Frida Gustafsson-Spång og Cajsa Persson.

Forbrigd har norsk selskap i topp-10 av Mariell Bruun (Larvik GK), som deltar i sin første turnering som proff denne uken, og forrige ukes norgesmester Karoline Lund (Losby GK). De deler 9.-plassen på to over par etter at begge fulgte opp 72-runder med 74-runder senere på dagen.

Enda et slag bak følger Celine Borge (Vestfold GK) og Maiken Bing Paulsen (Drammen GK).

Marianne Skarpnord benytter friuken på Ladies European Tour til å holde turneringsformen ved like på sin hjemmebane denne uken, og med finne seg i å ha et stort favorittstempel. Hun skuffet imidlertid med en 77-runde på ettermiddagen. Den sendte henne ned til delt 17.-plass, fire over par. Der ligger også Stina Resen, Norges høyest rangerte amatør.

Leaderboard Ladies Norwegian Challenge

– – –

Før turneringen

Torsdag og fredag spilles Swedish Golf Tour-turneringen Moss & Rygge Golfklubb – årets eneste proffturnering for damer i Norge. Der stiller en rekke kjente norske navn til start, både av våre tourspillere og våre beste amatører.

Turneringen starter med 36 hull torsdag og avsluttes med 18 hull fredag.

Marianne Skarpnord utnytter det glisne turneringsprogrammet på Ladies European Tour til å støtte sin hjemmeklubb denne uken. Hun må dermed finne seg i å ha påklistret et solid favorittstempel.

Første runde skal hun gå i ball med Marita Engzelius (Oslo GK), som vanligvis konkurrerer på den amerikanske Symetra-touren, nivået under LPGA-touren.

– Etter en lang periode i USA blir det godt å komme hjem en tur og veldig glad for å kunne kombinere det med en turnering hjemme, sier Engzelius i en pressemelding.

Av andre norske proffer på deltagerlisten finner vi Rachel Raastad, veteranen Cecilie Lundgreen og Mariell Bruun (Larvik GK), som nå er hjemme  etter college-oppholdet i Denver. Ladies Norwegian Open blir hennes første proffturnering hvor hun selv har status som proff.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

På amatørsiden skal det ble spennende å følge Karoline Lund (Losby GK) bare noen dager etter at hun ble norgesmester på Atlungstad. Flere av de hun konkurrerte med i toppen på Atlungstad er også med, blant andre Karoline Stormo (Arendal og Omegn GK) og Dorthea Forbrigd (Oslo GK).

Norges høyest rangerte amatør, Stina Resen (Oslo GK), deltok ikke i norgesmesterskapet, men er tilbake i aksjon på Moss & Rygge GK denne uken. Det samme gjør talentet Celine Borge (Vestfold GK), som heller ikke spilte NM.

Dette er det andre året på rad at Moss & Rygge GK arrangerer en internasjonal proffturnering. I fjor samarbeidet klubben med Skjeberg GK om å arrangere norgesmesterskapet, som var en del av Nordea Tour – som i år har byttet navn til Swedish Golf Tour.

Se hele deltagerlisten, starttider og leaderboard her. 

Moss & Rygge GK – hull for hull

(Turneringen spilles fra tee 57)

Hull 1

Runden begynner med en god birdiemulighet. Et mellomlangt, s-formet par 5-hull. Muligheter for å slå seg inn på to for de som har en lang drive, men man skal ikke bommed med for mye, ettersom roughen er tykk. Best vinkel inn mot greenen får man hvis man legger seg til høyre i fairway. Den lille bunkeren i forkant av green er en ball-magnet.

Hull 2

Relativt kort par 4-hull som ser smalere ut fra tee enn det egentlig er. Best linje inn til green fra høyre side av fairway, men i skogen til høyre for fairway er det også out-of-bounds. Mange vil nok gå ut med lettere skyts enn driver her.

Hull 3

Kraftig dogleg venstre fra opphøyd teested. For spillere som kutter hjørnet på doglegen, er landingssonen ikke synlig fra tee. Out-of bounds truer langs venstre side for de som er for grådige. Greenen er godt bevoktet av bunkere.

Hull 4

Langt par 5 som kommer til å bli delt opp i tre slag. Out of bounds og vann til venstre, så mange vil slå utslaget sitt godt til høyre her for å være på den sikre siden. Andre- og tredjeslaget er med ballen over beina. Baller som lander kort av green vil skyte fart fremover.

Hull 5

Langt og krevende par 4-hull. Opphøyd tee-sted med skog og en bekk langs hele venstre side. Tre bunkere i tre ulike landingssoner til høyre for den smale fairwayen, og disse mange fanger mange utslag fra spillere som frykter trærne til venstre. Favoriserer en fade fra tee, men en draw på andreslaget. Krevende andreslag i oppoverbakke til en ganske liten green.

Hull 6

Par 3-hull i kraftig nedoverbakke. Vær obs på køllevalget, bedre å misse kort enn lang.

Hull 7

Ny god birdiemulighet der hullet spilles kortere enn hva lengden på scorekortet tilsier – forutsatt at man våger å kutte hjørnet tilstrekkelig fra tee. Out of bounds langs begge sider av hullet, men da skal man misse grovt. Andreslaget i oppoverbakke mot en halvveis blind green.

Hull 8

Relativt langt par 3 hull, som blir enda vanskeligere hvis det er motvind. De to bunkerne til høyre for green fanger mange baller

Hull 9

Spennende par 4-hull med strategisk plasserte fairwaybunkere. Out-of-bounds til høyre hvor rangen starter.Fairway smalner inn mot den lille greenen. Et hull som krever både et presist utslag og andreslag.

Hull 10

Back-nine begynner med et greit par 3-hull. Opphøyd green i forhold til greenbunkerne kort. 

Hull 11

Langt par 4-hull hvor landingssonen er innrammet av fairwaybunkere. Fordel for de som slår en fade fra tee, men innspillet favoriserer en draw.

Hull 12

Kort par 4, men spilles lengre ettersom det er motbakke hele veien opp til green. Bør ikke by på store problemer.

Hull 13

Etter en liten klatretur opp til teestedet spilles dette korte risk-reward-hullet i kraftig nedoverbakke. De lengstslående våghalsene kan gå for greenen, men dette er veldig risikabelt. Greenen er liten og er innrammet av trøbbel. Mange vil posisjonere seg til høyre i fairway med en jernkølle eller hybrid for å få et enkelt wedge-slag inn. Mye bedre plass på høyre enn venstre side på utslaget.

Hull 14

Vakkert par 3-hull, der vannet ikke bør være i spill for spillerne på dette nivået. God plass rundt greenen. God birdiemulighet.

Hull 15

Smalt utslag i oppoverbakke med trøbbel på begge sider av fairwayen. Venstre er det siste stedet man skal misse. Mange kommer til å slå ut med wood eller hybrid her.  Innspill i oppoverbakke mot en mellomstor green. Den store greenbunkeren kort og høyre fanger mange baller, spesielt fra de som har slått utslaget i fairwaybunkeren.

Hull 16

Krevende utslag hvor en begkkpå tvers av fairway tvinger deg til å ta et valg fra tee: slå wood eller driver over og få et kort innspill, eller legge deg opp kort, men få langt inn? Selv hvis du velger den konservative varianten, må man holde tunga rett i munnen på utslaget. Misser man for langt høyre, vil trærne mot motsatt side av bekken blokkere innspillet. Krevende andreslag i kraftig oppoverbakke mot en blind green på to platåer.

Hull 17

Et solid par 4-hull hvor man må posisjonere seg riktig i forhold til fairwaybunkerne. Desto lenger frem i fairway du slår driven, jo bedre vinkel vår du inn mot greenen. Kraftig dogleg-venstre. Innspill i svak oppoverbakke mot en godt bevoktet green.

Hull 18

Runden avslutter med en veldig god birdiemulighet – ja, til og med eaglemulighet. Her er det bare å sende driven så langt man kan nedover fairway. Den lille bekken 30 meter foran greenen fanger dårlige andreslag, og den store greenen omringes av fire bunkere.

Powered by Labrador CMS