Lørdag gikk startskuddet for årets åttende og siste Srixon Tour-turnering, og etter at starten ble en time forsinket på grunn av morgenfrost, viste Kragerø GK seg fra sin sedvanlige plettfrie side. Med tilnærmet vindstille forhold ble det en rekke gode scorer på åpningsdagen, og både i jentene og guttenes eldste klasser er det to av favorittene som leder.

I jentenes U19-klasse var Mia Sandtorv Lussand (Fana GK) i ferd med å levere en knallrunde før to bogeys på de to siste hullene ble et lite skår i gleden. 

Hun kunne likevel signere for en solid 67-runde (-3), noe som gir henne ledelse med ett slag over Nøtterøy GKs Tuva Marie Isebakke og to slag på lagvenninnen Silje Torvund Ohma.

– Det var veldig solid i dag. Jeg har vært god fra tee en periode nå, men ikke klart å utnytte de posisjonene jeg har gitt meg selv. I dag klarte jeg endelig det, og jeg satte mange innspill nærme med wedgene. Det var litt surt å avslutte med å miste ballen på hull 17, og deretter slå en litt for bra drive som rullet bak en stein på det siste, men alt i alt må jeg si meg fornøyd, oppsummerte Lussand runden overfor Norsk Golf.

Den inneholdt to birdies og to bogeys på de første ni, og tre birdies, en eagle og to bogeys på back-nine.

Lussand ble nylig sammenlagtvinner på Norgescup og har nå også mulighet til å vinne Srixon Tour sammenlagt. Da må hun imidlertid ta seg forbi Silje Torvund Ohma, som har et forsprang på snaue 1000 poeng før turneringen på Kragerø.

Fana-duoen har til sammen vunnet hele seks av de syv Srixon Tour-turneringene som de har spilt i år. Så hva har vært vinneroppskriften?

– Vi har et veldig bra treningsmiljø, hvor vi både har det fint sammen, samtidig som at vi har respekt for hverandre og lar hverandre trene på sin måte og konsentrere seg om sine ting. Vi er flinke til å pushe hverandre til å bli bedre, sier Lussand, som ikke legger skjul på at det hadde vært kult å vinne både Srixon Tour og Norgescup sammenlagt – i en alder av bare 16 år.

– Men da må Silje komme dårligere enn andreplass. Og så god som hun er,  må jeg først og fremst bare konsentrere meg om mitt eget spill, så får jeg håpe det holder, understreker Lussand.

Mens det fortsatt er åpent hvem som blir sammenlagtvinner i jentenes U19-klasse, har Bård Skogen (Haugaland GK) allerede sikret sammenlagtseieren på guttesiden.

(Artikkelen fortsetter under)

Bård Skogen kan vinne på Kragerø GK for andre år på rad. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Sander Akeren (Oslo GK) hadde riktignok en mulighet til å gi Skogen kamp om seieren, men ettersom Akeren måtte ta en college-forberedende SAT-test i helgen og stå over sesongfinalen på Kragerø, er det ingen som kan utfordre Skogen.

– Det er litt kjipt at han ikke kan spille. Man ønsker at de beste skal være med. Det hadde vært kult å kjempe om sammenlagtseieren med ham, sa Skogen til Norsk Golf etter lørdagens åpningsrunde.

Hvis han fortsetter i samme sporet de neste to rundene, har det kanskje ikke så mye å si at Akeren ikke er med. Skogen åpnet nemlig med en runde på fire under par, og leder dermed med ett slag over Michael Alexander Mjaaseth (Oslo GK). Deretter følger Ålesund GKs Jakob Stavang Stubhaug på tredjeplass, to under par.

Skogen var godt fornøyd etter å ha signert for seks birdies, to bogeys og tolv par, selv om han føler han fortsatt har en del å gå på.

– Jeg synes egentlig at jeg surret litt mye der ute. Men jeg holdt i hvert fall ballen i spill. Det er det viktigste her på Kragerø. Hvis man slår skjevt fra tee, blir det fort høye scorer, sier Skogen, som har vunnet tre av de fire Srixon Tour-turneringene han har spilt i år.

(Artikkelen fortsetter under)

Michael A. Mjaaseth gikk fra ledelse alene til å ligge ett slag bak etter at innspillet hans på hull 18 plugget seg inn i bunkerveggen. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Skogen vant også fjorårets sesongfinale på Kragerø, og seieren hans på Haugaland GK i mai var hans fjerde seier på rad i Norges øverste turneringsserie for juniorer. Det har ingen andre gutter klart ført ham.

Skogen sier han er godt fornøyd med hvordan han har utviklet seg denne sesongen.

– Jeg har blitt mye bedre enn i fjor. Jeg har blitt bedre fra tee, og jeg har blitt bedre til å putte. Nå håper jeg på å avslutte på samme måte som jeg gjorde her i fjor, men jeg tar det på ingen måte for gitt. Jeg har mange gode spillere bak meg.

I guttenes U15-klasse var Theodor Myklebust Bjørge (Ålesund GK) den eneste spilleren som kom seg under par. Hans solide 68-runde (-2) gir ham en ledelse på tre slag over Sander Lode (Bergen GK) og Peter Mikalsen (Oslo GK).

Bjørges beste plassering for sesongen er fjerdeplassene på Asker GK og Byneset GK i september

Oscar Bach leder touren sammenlagt knepent foran Peter Mikalsen. Bach deler for øyeblikket fjerdeplassen på tre over par.

I jentenes U15-klasse har Asker GKs Caroline Marlene Krokeide skaffet seg en solid ledelse med en åpningsrunde på seks over par. Hun leder med syv slag over Oda Kristine Juliusen (Borregaard GK), etterfulgt av Skjeberg-jenta Ida Sofie Thunæs ytterligere to slag bak.

Sofie Bindner Engesæth (Oslo GK) har allerede sikret en overlegen sammenlagtseier i U15-klassen med seks seirer i år. Denne uken får hun imidlertid prøvd seg i U19-klassen, og hun biter godt fra seg der også. Hun deler femteplassen på én over par.

Leaderboard Srixon Tour-finalen på Kragerø GK