Ungdommen dominerer i verdenstoppen. Når verdensrankingen oppdateres mandag morgen, vil topp-fire lyde; Jordan Spieth, Jason Day, Rory McIlroy og Rickie Fowler.  Snittalderen på kvartetten er på bare 25 år.

Fowler ledet med tre slag ved runding på søndagens avslutningsrunde. Da begynte hans nærmeste utfordrere å sette inn støtet. Rory McIlroy og Henrik Stenson rullet i birdie etter birdie på back nine, mens Fowler startet med syv par på rad. Da våknet Fowler. På hull 17 chippet han i for eagle og to slags ledelse over belgieren Thomas Pieters før siste hull.

Tidligere på runden fulgte han opp en dobbelbogey på hull 7 med å senke et spektakulært bunkerslag for eagle umiddelbart etter. Det så slik ut:

Fowler gjorde ingen feil med en liten hvilepute på det avsluttende par-5-hullet. Han rundet av med par og vant med ett slag over Pieters, 16 under par sammenlagt. Henrik Stenson og Rory McIlroy delte 3. plassen på 14 under par.

Dette var Fowlers sjette proffseier og hans andre på europatouren. 

– Det var veldig gøy i dag. Det var nervøst til tider. Thomas spilte bra. Det var moro å duellere med ham i samme gruppe. Vi hadde det gøy, sier Fowler, som nå har blikket rettet mot sin første majorseier.

– Målet nå, med tanke på hvordan jeg spiller – bedre enn det noen gang har vært så tidlig på sesongen – er å bli klar for Augusta. Jeg håper på å kunne utfordre om en grønn jakke der. Det ultimate målet i år er å vinne en major. Dette var definitivt et steg i riktig retning, konkluderte Fowler i pressekonferansen etter runden.

Resultater