De norske golfjentene fikk en god start på Q-school-turneringen i Marokko, der de 25 beste sikrer seg spillerett på Europatouren i 2018.

Best av de sju var amatøren Celine Borge (19), som med fem birdier, avsluttet første runde på 69 slag. Det holder til delt 8. plass.

Denne turnering
er et maraton, ikke
en sprint

– Denne turnering er et maraton, ikke en sprint. Det er lenge igjen, og vi tar én runde av gangen, men dette var en god start, sier landslagstrener Geoff Dixon om den solide norske åpningsrunden.

LES OGSÅ: – Hovedmålet er å greie cut-en

Ledet etter ni

Marita Engzelius fikk en drømmestart på turneringen. 29-åringen, som representerer Oslo golfklubb, ledet turneringen etter ni hull (-4). En bogey på det ellevte hullet (hun startet runden på hull 10) og en dobbel bogey på det 14., gjør at Engzelius fikk en litt kjip avslutning på åpningsrunden.

Mariell Bruun (23) leverte et av de mest stabile scorekortene. Femten par, to birdier og én bogey viser prov på at golfballen som regel går dit Bruun slår den. -1 holder til delt 23. plass, med blant andre Engzelius, når den første femtedelen av turneringen er unnagjort.

Stina Resen har en jobb å gjøre om hun skal komme seg på riktig side av cut-grensa. (Foto: Ladies European Tour)

Førsteårsproff Madelene Stavnar (17) er avhengig av en plass blant de 25 beste for å forlenge sin spillerett på Europatouren. En runde på par gjør at hun ligger på 40. plass. Det er innenfor cut-grensa.

Karoline Lund (18), som var sist startende av de norske, henger også greit med. Runden på 73 slag gjør at hun deler 55. plassen.

LES OGSÅ: Sju norske kjemper om spillerett på Europatouren

Hovedmålet

Før turneringen sa landslagstrener Geoff Dixon til Norsk Golf at hovedmålet for jentene er i første omgang å greie cut-en.

– Spillerne har lagt en god plan for hver golfrunde, og har gjort små justeringer underveis på dagens runde, som vi får se effekten av over de neste dagene, sier landslagstreneren.

Spillerne har lagt en god plan for hver golfrunde, og har gjort små justeringer underveis

Cut-streken trekkes etter fire runder. Det er de 60 beste (samt de som er likt med 60. plassen), som får spille onsdagens femte og siste finalerunde.

Rachel Raastad (+6) og Stina Resen (+6) har en jobb å gjøre for å komme seg på riktig side av cut-grensa. Opp til cut-grensa er det fem slag.

Den jobben starter søndag.

– Jeg kommer til å oppfordre spillerne til å følge sin opprinnelige strategi, og nyte opplevelsen, sier Dixon.

Starttider søndag

De norske jentene starter som følger på søndag (norsk tid):

10:22 Marita Engzelius (-1)
10:33 Karoline Lund (+1)
11:11 Celine Borge (-3), Madelene Stavnar (par), Rachel Raastad (+6)
11:22 Mariell Bruun (-1), Stina Resen (+6)

Tyske Luisa Dittrich (-6) leder turneringen.

Leaderboard Q-school-finalen