Oslo-golferen er i gang med Joburg Open på Royal Johannesburg & Kensington GC i Sør-Afrika. 

Turneringen spilles på de to banene East og West Course, og etter første dag er det ingen av de to banene som har utmerket seg som lettere eller vanskeligere enn den andre.

Kofstad startet turneringen med en runde på par på West Course, bestående av fire birdies, en bogey og en kjip dobbelbogey på hull 16.

Med 70 slag på scorekortet deler han 69. plassen, akkurat på innsiden av cutstreken. Han deler plassen på leaderboardet med hele 29 andre spillere, fire slag bak topp-10 og seks bak lederen Justin Walters fra Sør-Afrika. Svenskene har også fått en god start; Både Michael Jonzon og Johan Carlsson ligger på delt andreplass.

Etter to sesonger ødelagt av ryggskade, uttalte Kofstad til Norsk Golf tidligere denne uken at ryggen har føltes bra i to måneder nå.

– Fysioen er veldig fornøyd. Jeg føler det meste i spillet mitt er på stell, og jeg har spilt bra på trening. Nå handler det om å komme meg ordentlig tilbake i turneringsmodus, jeg har jo ikke spilt mange turneringer de to siste årene, sier Kofstad.

Leaderboard