Sørafrikaneren gikk to under par i svært krevende forhold lørdag, og ser i høyeste grad ut som en vinner før finalerunden. Med seks birdies og fire bogeys leverte han inn et svært fargerikt scorekort, men på en Riviera-bane som spilles ekstremt vanskelig, har veteranen imponert alle så langt.

– Tålmodighet er veldig, veldig viktig på en bane som denne. Jeg har erfaringen inne, men det begynner å bli lenge siden sist jeg vant. Det var ikke lett der ute, men jeg leder fremdeles turneringen, så jeg befinner meg i en god posisjon, sa han til Pgatour.com etter lørdagens runde.

Det er seks år siden Goosen vant på PGA Tour´en, og på en pressekonferanse på Riviera uttalte han at en seier i Northern Trust Open ville føles som en ny US Open-tittel.

46-åringen ligger åtte under par så langt, med kanadiske Graham Delaet som nærmeste utfordrer. Han ligger seks under, slaget foran en kvartett på -5. I den kvartetten finner vi blant andre Sergio Garcia, og med spillere som Jordan Spieth, Dustin Johnson og Jim Furyk innenfor topp-10, har Goosen fremdeles mye jobb igjen for å ende sin seierstørke på verdens gjeveste tour.

Sett med skandinaviske øyne har ikke Northern Trust Open vært noen stor suksess. Av de to svenskene i feltet er Carl Petterson best, på en beskjeden 65. plass. David Lingmerth slet fælt under de tøffe forholdene i California, og var langt unna cuten etter 81 slag på andrerunden.

LEADERBOARD