18-åringen ble proff 1. april, og har denne uken vært i Spania hvor han spilte sin første turnering som profesjonell. Dessverre må Larvik-golferen pakke sakene etter to runder av Challenge de Madrid på El Encin Golf Hotel.

Halvorsen lå på 116. plass etter onsdagens åpningsrunde på to over par, fire slag bak cutstreken, og var avhengig av en knallrunde torsdag. Der ble det i stedet en runde på en over, og status quo på leaderboardet. Dermed misset han cuten i sin første turnering som profesjonell.

Neste Challenge Tour-turnering for unggutten fra Vestfold blir Turkish Airlines Challenge 7. til 10. mai.

Leaderboard

Syv muligheter i 2015

Elias Bertheussen er den eneste nordmannen med full kategori på Challenge Tour i år, men Halvorsen er sikret syv turneringsstarter gjennom frikort da han signerte en fireårskontrakt med agentfirmaet 4 Sports & Entertainment i desember. Halvorsen er garantert syv frikort også de tre neste sesongene.

Andreas Halvorsen flyttet til USA høsten 2013, der han ble fulltidselev ved det anerkjente akademiet Tom Burnett Golf Academy ved Ponte Vedra Beach i Florida. Der imponerte han umiddelbart, og Halvorsen vant turneringsserien FCWT sammenlagt. 

I fjor høst spilte han Web.com Tour-kvalifiseringen, hvor han røk ut i det andre steget. Etter det Norsk Golf kjenner til planlegger han å spille Web.com-kvalet også i år, uavhengig av hvordan det går på Challenge Tour.

Halvorsen har bestemt seg for å ikke gå veien via college, og har takket nei til et tyvetalls collegetilbud.

Advarsel fra idrettssjefen

Idrettssjef i NGF, Øyvind Rojahn har tidligere advart folk mot å ha for høye forventninger til 18-åringen i hans første sesong som proff.

Det blir en tøff start. Han kaster seg ut blant eldre mer rutinerte og etablerte spillere

Øyvind Rojahn

–  Det blir en tøff start. Han kaster seg ut blant eldre mer rutinerte og etablerte spillere. Det vi har sett av Andreas hittil er stort sett i juniorturneringer. Men han viser utvikling hele tiden, og er villig til å gjøre ting som er utenfor normalen. Syv starter på Challenge Tour er veldig vanskelig. Man trenger noen turneringer på å bli kjent med nivået, lære hvordan ting funker, og så plutselig har man bare tre-fire starter igjen. Historisk sett på andre norske utøvere, har det ikke vært lett å utnytte de syv mulighetene, forklarer Rojahn til Norsk Golf.

Han utelukker imidlertid ikke at Halvorsen kan overraske tidlig:

– Det er folk som har gjort det før og klart det. Det finnes ikke en vei til å lykkes, og han har vist at han liker å gjøre ting annerledes. Det skal bli veldig spennende å følge ham. Jeg håper han får en god opplevelse og masse god læring av det. Klarer han topp-80 på pengelisten blir jeg ekstremt imponert.

Topp-80 på pengelisten vil forøvrig gi arbeidsrettigheter på Challenge Tour i 2016.

Les også: Ønsker Halvorsen-nærvær i Europa