Halvorsen (Larvik GK) startet sisterunden av Volvo Abierto de Chile 2018 i Santiago på femteplass, kun to slag bak toppen av leaderboardet, og fikk en forrykende start på sin seiersjakt med å starte runden med fem birdies på rad. Det sendte ham opp i ledelse alene, men med to bogeys på hull 7 og 8 og par på hull 9 var han i delt ledelse etter halvspilt runde.

Dessverre skulle birdien hnas på hull 5 også bli hans siste for dagen, og med ytterligere to bogeys og syv par på de siste ni hullene, måtte han til slutt ta til takke med delt 7.-plass, ni under par sammenlagt for turneringen og fem slag bak vinneren Jared Wolfe fra USA.

Mens de fleste norske herreproffene konkurrerer enten på Nordic League eller Challenge Tour her hjemme i Europa, har Halvorsen gått egne veier og satset på den søramerikanske touren de tre siste årene.

Der er det topp-fem på pengelisten på slutten av sesongen som får direkteplass til Web.com Tour – nivået under PGA Tour – mens de fem neste går til finalen av Q-School.

Halvorsen ligger for øyeblikket på 20.-plass på pengelisten med 32 843 innspilte dollar på 13 turneringer, 27 000 dollar bak topp-5-plasseringen når fire turneringer gjenstår av sesongen.

Søndagens 7.-plass var Halvorens fjerde topp-10-plassering for sesongen. Hans beste resultat var femteplassen i BMW Jamaica Classic i starten av juni.

Neste turnering, Diners Club Peru Open, spilles på Los Inkas GC i Lima fra 18. til 21. oktober.