Bakgrunn: Hovland får vist seg frem for Ryder Cup-kaptein Harrington

Viktor Hovland har imponert så mye i sine første måneder som proff at han allerede har seilet opp som en brennhet kandidat for Padraig Harrington når han skal velge sitt lag til neste års Ryder Cup i Wisconsin.

Denne uken får Hovland en perfekt mulighet til å imponere Harrington når de skal spille sammen de to første rundene av PGA-mesterskapet på Wentworth – Hovlands proffdebut på europatouren.

Da Harrington møtte til pressekonferanse onsdag, bekreftet han at Hovland var på listen over spillere han har bedt touren om å få spille med.

– Jeg gleder meg til å spille med ham, konstaterte Ryder Cup-kapteinen, som står med tre majortitler og 31 profesjonelle seiere på samvittigheten.

– Han ser virkelig ut som en god spiller. Spillet hans har vært fenomentalt.

(Artikkelen fortsetter under)

Hvis Viktor Hovland fortsetter storspillet, kan han skrive norsk golfhistorie igjen ved å bli tidenes første nordmann i Ryder Cup. (Foto: Getty Images)

– Måten han oppfører seg på, bare etter mitt korte møte med ham, ser det ut som om han har en god holdning og er fokusert. Det føles som om han hører hjemme her, noe som er den viktigste nøkkelen når man er en ung rookie som kommer ut på touren. Hvis man ser ut som om man blir fanget i frontlykene, forsvinner man fort, men Viktor ser bare ut som om han er her for å spille golf, forteller Harrington.

Harrington møtte Hovland for første gang under en PGA Tour-turnering i Connecticut tidligere i sommer. Det var Harrington selv som tok initiativ og introduserte seg selv, og han har fulgt nøye med på Hovland siden.

Faktisk har han blitt enda mer imponert av nordmannen enn av Hovlands college-kompiser Matt Wolff og Colin Morikawa, som begge rakk å vinne i sine debutsesonger på PGA-touren.

– Man kan argumentere for at det er Viktor som har spilt best golf av de tre med tanke på stabiliteten og scorene han har levert, sier Harrington.

Det er totalt tolv plasser på Ryder Cup-laget, der de fire beste spillerne på den europeiske poengrankingen er automatisk kvalifsert, i tillegg til de fem beste europeerne på verdensrankingen. I tillegg har Harrington tre wildcards han fritt kan dele ut, og det er her Hovland sannsynligvis vil komme inn i bildet.

For å kunne representere Europa må han imidlertid først sørge for å ha spilt minst fire europatour-turneringer (WGC-turneringer og majorer teller ikke).

Hovland sa til europeantour.com onsdag at det «ville betydd alt for ham» å være en del av Europas Ryder Cup-lag.

– Jeg elsker collegegolf så mye, og selv om profesjonell golf er virkelig kult, tenker jeg fortsatt på tiden vi hadde på college. Det er ingenting som er bedre enn å vinne en turnering som et lag, og forhåpentligvis vil jeg en dag være en del av et vinnende Ryder Cup-lag, sier Hovland, som for øvrig fylte 22 år på onsdag.

Hovland og Harrington slår ut på Wentworth med franskmannen Mike Lorenzo-Vela klokken 09.30 norsk tid torsdag og klokken 13.20 fredag.