De norske jentene må snart tråkke på gasspedalen om de skal utfordre om en topp-20-plassering på Daytona Beach i Florida på søndag. Etter to av fem runder er Caroline Westrup beste norske på 58. plass.

Hun gikk torsdagens andrerunde på par, og klatret 19 plasser oppover leaderboardet til delt 58. plass. Med +1 sammenlagt har hun tre slag opp til den viktige topp-20-plasseringen som sikrer LPGA-kortet neste år.

Lenger ned på leaderboardet finner vi både Marita Engzelius og Caroline Martens på delt 112. plass. Engzelius gikk sin andrerunde på to over par, og Martens tre over. Med +5 er de avhengig av å snu spillet raskt, før avstanden opp til toppen blir uoverkommelig.

Leaderboard

 

Finalen av Q-School-kvalifiseringen spilles fra onsdag til søndag, der de 20 beste av totalt 157 spillere etter fem runder sikrer LPGA-kortet for 2016. I tillegg vil de som ender fra 21 til 45 på resultatlisten kunne spille noen få turneringer i 2016. 

For første gang stiller Norge med hele tre spillere i finalen: Team Norway-trioen Marita Engzelius, Caroline Martens og Caroline Westrup.

Turneringen spilles som vanlig på Daytona Beach i Florida på LPGA Internationals to baner Jones og Hills Course. 

Marita Engzelius kan vise til god form den siste tiden. Nylig endte hun på andreplass i pre-kvalet til Ladies European Tour-kvalifiseringen, og sikret seg en billett til finalen i Marokko om to uker. Hun har også gode minner fra LPGA-kvalet. I 2012 endte hun på 24. plass i finalen, noe som ga henne Symetra Tour-kortet, samt noen starter i det gode selskap på LPGA Tour. Uavhengig av hvordan det går denne uken – eller i LET-kvalifiseringen senere denne måneden – er Engzelius sikret Symetra Tour-kortet i 2016.

Caroline Westrup har i likhet med Engzelius tilbrakt 2015-sesongen på Symetra Tour. Det endte med en godkjent 18. plass på pengelisten. Westrup har erfaring fra LPGA Tour fra tidligere, uten at hun har tatt spesielt godt vare på de mulighetene. Westrup var godt posisjonert på 17. plass før avslutningsrunden av fjorårets Q-School-finale, men kollapset med en 78-runde da det gjaldt som mest.

Dette blir Caroline Martens´ første opptreden i den amerikanske Q-School-finalen. Uavhengig av hva som skjer i Florida er hun garantert spill på Ladies European Tour neste år.