22-åringen hadde et strålende utgangspunkt etter åpningsrunden av sin WGC-debut med 67 slag etter første dag og delt 9.-plass.

Fredag så han ut til å fortsette i samme spor da han klistret innspillet på sitt andre hull helt inntil pinnen for en enkel birdie, men dessverre skulle store deler av dagen vise seg å bli en kamp i motbakke.

Hovland endte til slutt opp med en runde på fem over par, hans tredje høyeste score for sesongen, og dermed falt han 44 plasser nedover leaderboardet til delt 53.-plass av 76 spillere totalt.

Scorekortet hans bestod til slutt av to birdies, fem bogeys og en dobbelbogey på et par 5-hull etter et besøk i vannet i forsket på å nå green på to slag.

Hovland var rangert som nest best i hele feltet fra tee til green etter første runde, men er kun rangert som nummer 45 i denne kategorien etter den tøffe arbeidsdagen fredag. Han ligger også nesten helt nederst i feltet i statistikken på og rundt greenene.

Selv om han nå er to over par sammenlagt, 13 slag bak den nye lederen Brendon Todd, er det mye å spille for i helgen. I tillegg til at det er mange rankingpoeng og dollar – 10,5 millioner for å være eksakt – å spille for i den prestisjetunge WGC-turneringen er denne uken også generalprøve til majoren PGA Championship i San Francisco fra 6. til 9. august.

Leaderboard