Losby-golferen slår ut på hull 1 på Kennemer G&CC i KLM Open i Nederland sammen med svenske Pelle Edberg og nederlenderen Jurrian Van der Vaart.

Blant de mest kjente navnene på startstreken finner vi blant annet Martin Kaymer, Darren Clarke, Padraig Harrington, Miguel Angel Jimenez, Robert Rock, Thomas Bjørn, Torbjørn Olesen og Tom Watson.

Losby-golferen fikk nesten hele fjorårssesongen ødelagt av skade, men klarte på mirakuløst vis å sikre seg Europatour-kortet i Q-School-kvalifiseringen i november – hans første turnering på syv måneder.

Tilbake i det gode selskap tok det imidlertid bare to turneringer før ryggen slo seg vrang igjen, og han måtte kaste inn håndkledet på nytt. 

Denne uken er det endelig duket for comeback. Han har allerede gått glipp av så mange turneringer i år at han kan fullføre resten av sesongen, uten å være redd for at det påvirker hans 2016-kategori i negativ retning. Nå er målet å pynte på kategorien han fikk i Q-School-finalen i fjor.

– Jeg planlegger å spille rundt fem europatour-turneringer i høst. Man trenger minimum 12 turneringer på europatouren for å kunne kvalifisere seg gjennom pengelisten, så jeg må uansett gå veien via Q-School for å få bedre kategori neste år, forklarer Kofstad, som for tiden ligger på 225. plass på pengelisten med drøye 21 000 innspilte euro på to turneringer.

Kofstad uttalte til Norsk Golf for to uker siden at kroppen føles stadig bedre, og han kjenner ikke lenger til de skarpe smertene eller strålingen han hadde mens han konkurrerte på touren.

28-åringen har spilt mye golf i sommer, og etter det Norsk Golf kjenner til gikk han nylig Oslo GK på syv under par under en treningsrunde. Redaksjonen har i hele sommer fått rapporter om at Kofstad ser stadig skarpere ut.

Vi gleder oss!