At Norge endelig er i ferd med å få herregolfstjernen vi har ventet så lenge på, er det liten tvil om.

Vi må imidlertid fortsatt smøre oss med litt tålmodighet i påvente på at Viktor Hovland skal sikre seg en plass på PGA-touren.

Søndag var han så nære på som det nesten er mulig å komme.

Det var duket for en thrilleravslutning i sesongfinalen Wyndham Championship, etter at Hovland meldte seg på i seierskampen med en brilliant 64-runde på Sedgefield Country Club i North-Carolina lørdag.

21-åringen fra Oslo startet avslutningsrunden i angrepsposisjon på femteplass, tre slag bak toppen av leaderboardet og to slag bak andreplassen som ville gitt en fast plass på PGA-touren i 2020.

(Runde 3: Hovland meldte seg på seierskampen)

Søndag kjempet han med nebb og klør etter en tung start på dagen, og han fortsatte å vise nerver av stål gjennom hele runden – slik han har gjort hele debutsesongen som proff så langt. 

Hver gang det så ut til at avstanden til toppen begynte å bli for stor, tente han liv i håpet med nye birdies, gang etter gang.

Da dagen var omme, stod det 65 slag på scorekortet (-5), bestående av hele åtte birdies, men også tre bogeys. Det var dessverre to for mange.

Your browser does not support iframes.

 

 

 

Spillerne som Hovland jaget på toppen av leaderboardet, var nemlig også i det umulige hjørnet, og Hovland måtte til slutt ta til takke med en bittersøt fjerdeplass – kun tre slag bak vinneren J.T. Poston.

For selv om plasseringen er Hovlands beste i karrieren, tidenes beste norske resultat på PGA-touren og gjør ham hele 2,6 millioner kroner rikere, var det bare to plasser unna den viktige andreplassen som ville gitt ham PGA Tour-kortet.

 

– Det har vært fem-seks lange uker, men det har vært veldig gøy. Jeg har blitt mye bedre i løpet av den siste halvannen måneden, smilte Hovland da han ble intervjuet av Golf Channel rett etter å ha levert sitt foreløpig siste scorekort på PGA-touren.

At han i det hele tatt klarte å gi seg selv muligheten til å sikre seg PGA Tour-kortet denne uken, er uansett en enorm prestasjon i seg selv.

(Artikkelen fortsetter under)

Det er vanskelig å tro at Viktor Hovland bare er 21 år gammel. Han har spilt fryktløs golf i debutsesongen sin på PGA-touren. (Foto: Getty Images)

Hovland tok steget inn i de profesjonelles rekker umiddelbart etter 13.-plassen i U.S. Open i juni, og han hadde dermed bare to måneder på seg på å å forsøke å spille seg til en plass på touren gjennom sponsorinvitasjoner – på bare en brøkdel av turneringene sammenlignet med spillerne som konkurrerer på PGA-touren gjennom en hel sesong.

For en prestasjon dette er, folkens! Han eeeer så nær å spille seg til PGA-rettigheter på fem turneringer. Det er helt vanvittig, sa en gjennomsvett Henrik Bjørnstad etter en noen utmattende timer i Eurosports kommentatorboks.

– For et løvehjerte Hovland viser. Han er så fryktløs. En magisk spiller! konstaterte Bjørnstad, som frem til denne helgen stod med tidenes beste norske PGA Tour-resultat med sin 10.-plass i Buick Open på Torrey Pines i 2006.

Fjerdeplassen løfter Hovland hele veien opp til 143.-plass på den offisielle verdensrankingen. Det gjør ham nå til tidenes høyest rangerte golfspiller – 37 plasser over Espen Kofstads beste plassering etter at han vant Challenge Tour sammenlagt i 2012.

 

Hovland må nå gå veien via sluttspillet Korn Ferry Tour Finals for å forsøke å spille seg til arbeidstillatelse på verdens gjeveste golftour i 2020.

Les også: Skriker etter regelendringer etter Hovlands sesongavslutning

Det var for øvrig gjennom dette sluttspillet at superstjernen Bryson DeChambeau sikret sitt PGA Tour-kort for tre år siden.

Korn Ferry Tour Finals består av tre turneringer fra midten av august til starten av september. 

Det er de 25 beste spillerne sammenlagt på disse tre turneringene som blir PGA Tour-spillere neste år.

Feltet i Korn Ferry Tour Finals vil bestå av de 75 beste spillerne på årets Korn Ferry Tour (nivå 2 i USA), og spillerne som endte årets PGA Tour-sesong fra 126.- til 200.-plass på poenglisten FedEx Cup.

Skulle det ikke gå veien for Hovland i Korn Ferry Tour Finals, vil han spille på nivå 2, Korn Ferry Tour neste sesong.

Det var gjennom denne touren Kristoffer Ventura nylig sikret seg PGA Tour-kortet, etter at han tok sin andre seier for sommeren for to uker siden.

Hovland har nå gått 16 strake runder under par, og er vanvittige 63 under par på hans fire siste turneringer. 

Hvis han klarer å ta med seg noe av det samme spillet til Korn Ferry Tour Finals, har vi mye å glede oss til!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette er Korn Ferry Tour Finals-turneringene

Turnering 1: Nationwide Children’s Hospital Championship

Når: 15. til 18. august

Hvor: Ohio State University Golf Club i Columbus i Ohio.

– – –

Turnering 2: Albertsons Boise Open

Når: 22. til 25. august

Hvor: Hillcrest Country Club i Boise i Idaho.

– – –

Turnering 3: Korn Ferry Tour Championship

Når: 30. august til 2. september

Hvor: Victoria National Golf Club i Newburgh i Indiana

 

Resultater Wyndham Championship