På en dag der feltets snittscore på Doral var nesten 1,5 over par – og Henrik Stenson kalte banens vanskelighetsgrad «på grensen til idiotiske», klinket amerikaneren J.B. Holmes til med en åpningsrunde på 10 under par.

Runden var ny turneringsrekord, og gir ham allerede en luke på fire slag ned til Ryan moore.

– Jeg slo mange gode slag i dag, og på nesten hvert eneste green landet jeg ballen på nedsiden av hullen slik at jeg hadde en god sjanse til å senke putten. Jeg klarte å slå slagene jeg så for meg, og putteren var het. Når man kombinerer de tingene, blir det en bra score, oppsummerte Holmes runden, i følge pgatour.com.

Dette er den største ledelsen etter en åpningsrunde på PGA Tour på to år. Kun seks spillere har åtte slag eller mindre opp til toppen.

– Den mest utrolige runden jeg noensinne har sett, konkluderte Ian Poulter på sin Twitter-konto etter runden.

– JB Holmes ti under par, Hvilken planet var du på i dag?, spør Luke Donald.

Holmes, som er en av tourens lengstslående spillere, har hatt det alt annet enn enkelt på PGA-touren de siste årene. I 2011 ble han operert i hjernen for Arnold-Chiari-syndrom, en lidelse med symptomer som svimmelhet, synsproblemer og koordinasjonsproblemer. I 2013 mistet han nesten hele sesongen etter å ha brukket ankelen i en rollerblade-ulykke. Han slo imidlertid tilbake i fjor med karrierens tredje og foreløpig siste PGA Tour-seier, under Wells Fargo Championship i mai.

Ny Rory-skuffelse

Rory McIlroy tok sikte på å riste av seg forrige ukes missede cut i sesongstarten Honda Classic, men hadde en ny treg start torsdag. Han kan likevel si seg fornøyd med at han kom inn på bare en over par. Etter 12 hull var han +4, men en ellevill innspurt berget scoren nogenlunde. Scorekortet fra hans 13. hull og inn lyder: birdie, birdie, bogey, birdie, eagle, bogey!

McIlroy er glad for at det ikke er noen cutstrek denne uken. 

– Det var veldig viktig. Jeg tror det bare handler om å finne en form for rytme. Jeg følte meg mye bedre på back nine. Det er bra man er sikret fire runder denne uken, slik at man kan spille seg tilbake i rytmen.

I sin første start for 2015 – og hans første på fire år med en kort putter, har Adam Scott posisjonert seg bra på en delt 8. plass (-2). Det virket ikke som om han savnet den lange putteren nevndeverdig: Pgatour.com skriver at han hadde ni en-putter og ingen treputter på åpningsrunden.

– Jeg synes jeg puttet veldig bra i dag. Jeg klarte å ta med meg spillet fra rangen til banen. Det føltes definitivt ikke som jeg har hatt tre måneder pause fra turnering, konkluderer Scott.

Slaget foran Scott deler Henrik Stenson 6. plassen med Brooks Koepka. Nær toppen av leaderboardet finner vi også Rickie Fowler (-4) og Dustin Johnson (-4).

Leaderboard