U.S. Open er kjent som golfsportens tøffeste turnering, og Winged Foot Golf Club er av mange regnet som den vanskeligste banen i U.S. Open-rotaen.

Historien var imidlertid en helt annen i torsdagens åpningsrunde, der hele 21 spillere kom seg under par og det var kun én runde på 80-tallet, noe som gjorde det til historiens nest enkleste åpningsdag i U.S. Open.

Under fredagens andrerunde begynte derimot Winged Foot endelig å bite tilbake.

Det er nå bare seks spillere under par totalt, og Patrick Reed har overtatt ledelsen på fire under par.

Og ikke veldig langt bak ligger Viktor Hovland og lurer på sin 23-årsdag.

Etter en åpningsrunde på én over par der det lange spillet satt som et skudd, men puttene ikke ville i, fulgte Hovland opp med en ny 71-runde i langt tøffere forhold fredag.

+2 løftet ham opp til delt 17.-plass, to slag bak topp-10 og komfortabelt innenfor cutgrensen. Dermed har han nå klart cuten i alle de fire majorturneringene han har spilt.

Hovland fikk en tung start på dagen da han bommet en par-putt fra én meter på hull 11, hans andre hull for dagen, men svarte strålende med tre birdies på de seks neste hullene. I tillegg fikk han god drahjelp av bra nærspill og en solid putter med å redde noen vanskelige par, noe han også fikk anerkjennelse for fra de amerikanske ekspertkommentatorene.

– Han har selv sagt at han må forbedre chippingen og pitchingen, og vi kan se at han gradvis begynner å høste fruktene fra arbeidet han har lagt ned sammen med Pete Cowen, sa Trip Isenhour på U.S. Opens «featured group»-sending.

Dessverre skulle en upresset feil på hull 18 ødelegge det gode momentumet Hovland hadde bygget opp på starten av runden. Stående i fairway med bare pitching-wedge i hånden ble han for grådig på innspillet og landet akkurat kort av flagget og spant 30 meter tilbake ned bakken. Den påfølgende bogeyen ble etterfulgt av nye bogeys på hull 1, 2 og 4, og dermed dalte han fra 11.-plass og nedover listene.

Heldigvis klarte han å stoppe blødningen, og på hull 6 tok han et slag tilbake etter å ha slått driven på det korte par 4-hullet til 30 meter unna green og pitchet helt inntil flagget for en enkel birdie.

På dagens siste hull luktet det en ny birdie da han kom seg inn på to slag på par 5-hullet, men dessverre ble det i stedet en treputt fra 18 meter.

Én over par for dagen er likevel en score det står respekt av: det var bare tre runder under par på Winged Foot fredag, med DeChambeaus runde på to under som den laveste scoren.

Ifølge statistikken var Hovland feltets 15. beste spiller med putteren i hendene fredag. Totalt for turneringen er det likevel spillet fra tee-til-green som utmerker seg: han er rangert som den 8. beste spilleren fra tee, den 8. beste på innspillene, nummer 51 rundt greenene og nummer 47 med putteren.

Leaderboard