Etter å ha klatret fra 31. til 12.-plass med en imponerende 66-runde i regnværet fredag fortsatte Viktor Hovland avansementet oppover leaderboardet under «moving day» i Saudi International.

Med et scorekort bestående av fire birdies, én bogey og resten par signerte 23-åringen for en runde på 67 slag (-3). Det løftet ham til delt 7.-plass på ni under par, fire slag bak den nye lederen Dustin Johnson fra USA.

Halvveis ut i lørdagens runde så verdenseneren ut til å rykke fra resten av feltet, men en dobbelbogey på back-nine sørger for ekstra spenning før sisterunden.

Det er stjernespekket i toppen på Royal Greens G&CC, og i topp-10 finner vi også navn som Tyrrell Hatton, Tony Finau, Sergio Garia og Martin Kaymer.

Les også: Ryder Cup-helten hyller Hovland

Skulle Hovland klare kunststykket og vinne turneringen på søndag, vil det ikke bare være hans, men den første norske seier på europatouren noensinne. Det nærmeste Norge har vært tidligere er Henrik Bjørnstads andreplass i Hong Kong Open i 2001 og Øyvind Rojahns andreplass i Cannes Open i 1995.

Med bare to bogeyer på 54 hull har Hovland tatt med seg videre det solide spillet som sikret ham en delt andreplass i forrige ukes Farmers Insurance Open.

Saudi International er den femte ordinære europatour-turneringen i Hovlands karriere. Hans beste resultat er 3.-plassen i DP World Tour Championship i Dubai i desember – som også er hans eneste topp-10-plassering så langt på europatouren.

Ukens turnering er den første av totalt fire europatour-turneringer Hovland må spille i 2021 for å ha mulighet til å kvalifisere seg til Ryder Cup i september.

Hovland tar fatt på sisterunden klokken 08.20 norsk tid i søndagens fjerde siste gruppe. Turneringen sendes på V Sport Golf og Viaplay.

Leaderboard