Sist gang Viktor Hovland spilte ærverdige Riviera Country Club – en av de virkelig klassiske banene på PGA-touren – var under U.S. Amateur i 2017. Den gangen fant han seg aldri til rette på banen og misset cuten.

Torsdag var han i aksjon på Riviera igjen, hvor han åpnet Genesis Invitational med en runde på par, 71 slag. Det var en runde av det ukarakteristiske slaget for 23-åringen fra Oslo. Hovland pleier vanligvis å være en av tourens beste spillere fra tee-til-green, men torsdag bød Rivieras små greener og smale fairwayer innrammet av høye trær på flere problemer.

Resultatet ble bare seks fairwaytreff, elleve greentreff og fire bogeyer på scorekortet. Med mange innspill fra roughen ble det også begrenset med gode birdiemuligheter, men Hovland klarte likevel å bokføre fire av dem –hvorav tre av dem kom på banens par 5-hull.

Hovland deler for øyeblikket 47.-plassen, ett slag innenfor den foreløpige cutgrensen og syv slag bak lederen Sam Burns fra USA.

Genesis Invitational er Hovlands første PGA Tour-turnering siden den delte andreplassen på Torrey Pines for tre uker siden.

På sesongens syv første turneringer står han med en seier, en andreplass og fem topp-15-plasseringer totalt. Han har ikke misset cuten på PGA-touren siden mars i fjor, og for øyeblikket ligger han helt oppe på femteplass på tourens sammenlagtliste FedEx Cup.

Hovland slår ut klokken 21.27 på fredag. Turneringen sendes på GOLFTV og Eurosport Norge.

Leaderboard