Etter å ha startet proffkarrieren med å klare hele elleve cuter på rad står Viktor Hovland nå med missede cuter i de to siste turneringene han har stilt opp i.

Tidlig i torsdagens åpningsrunde av Omega Dubai Desert Classic så det også skummelt ut for 22-åringen fra Oslo, som kom skjevt ut av portene med tre bogeys på sine seks første hull.

Hovland kjempet seg imidlertid tilbake med tre birdies på de neste syv hullene, men falt tilbake til én over par med dagens fjerde bogey på hull 15.

Det skulle heldigvis også bli hans siste tapte slag.

Med birdie på det 17. par 4-hullet etterfulgt av sin femte birdie på tolv hull på det avsluttende par 5-hullet kom han seg under par for dagen og klatret samtidig opp til delt 19.-plass, kun fire slag bak lederen Thomas Pieters fra Belgia.

Mens mange av hans PGA Tour-kollegaer allerede har startet året i USA, starter Hovland sesongen på europatouren med to turneringer på rad i Midtøsten.

Etter denne ukens turnering er han bare én turnering unna å fulle opp kvoten på fire europatour-turneringer som kreves for å kunne representere Europa i Ryder Cup i september.

Fra neste uke fortsetter Hovland 2019/2020-sesongen på PGA-touren i Waste Management Phoenix Open. Så langt står han med tre klarte cuter på fire turneringer i årets PGA Tour-sesong, med 10.-plassen i A Military Tribute at the Greenbrier som beste resultat. 

Leaderboard