Thunderbird International inngår i den amerikanske AJGA-serien, og er noe av det største man kan være med på som juniorspiller. Turneringen ble spilt på ærverdige Grayhawk Golf Club i Scottsdale, Arizona, en bane som har hatt et nært samarbeid med selveste Phil Mickelson i en årrekke.

Med en strålende 67-runde, fem under par, suste Viktor Hovland rett opp i ledelsen etter første dag.

Fjorårets norgesmester maktet ikke helt å følge opp det forrykende spillet fra åpningsrunden, men kan likevel være svært stolt over egne prestasjoner i Arizona-ørkenen.

Med fire under par totalt endte han på en delt 7. plass blant USAs ypperste juniorelite, og ser ut til å være godt i rute til junior-VM for lag som slås i gang i Japan om drøye tre uker. Hovland er eldst på det norske laget, og må nok finne seg i å være ankermann når Norge skal forsvare fjorårets tittel.

Kristoffer Reitan er en av Hovlands lagkamerater på det norske VM-laget, og også han var med i den prestisefylte turneringen i Arizona. Reitan lå godt an etter to runder, men fikk dessverre en kjedelig avslutning. Med syv over par på turneringens siste runde falt han ned til en delt 31. plass, men også han har mye positivt å ta med seg tilbake over dammen.

Turneringen ble vunnet av amerikanske Braden Thornberry på 10 under par.

RESULTATER