«Alltid med i toppen og et nøkkelmedlem i Oklahoma States lag som vant det nasjonale mesterskapet i 2018, og 2019 laget som kanskje vil bli regnet som det beste laget som ikke vant en tittel. Viktor Hovland hadde tre sterke år på et av de beste lagene i collegegolf. Hovland vant tre ganger i sitt tredje år, endte på andreplass i Big 12 Championship og NCAA louisville Regional, og ble kåret til «Big 12 Player of the Year» i avslutningen av en solid collegekarriere», skriver Golfweek i sin begrunnelse.

Det er et selebert selskap Hovland befinner seg i på Golfweeks liste. I tillegg til Hovland rangeres Jon Rahm, Justin Thomas, Jordan Spieth, Patrick Reed, Patrick Cantlay, Patrick Rodgers, Maverick McNealy, samt kompisene Collin Morikawa og Matthew Wolff blant de ti beste collegespillerne fra 2010 til 2019 – alle navn i tilfeldig rekkefølge – mens navn som Bryson DeChambeau, Peter Uihlein, Beau Hossler og Braden Thornberry ikke fikk plass på listen.

NB! Viktor Hovland skal i aksjon igjen på PGA-touren denne uken for første gang siden han misset sin første cut som proff i Mayakoba Classic for fire uker siden. Lagturneringen QBE Shootout spilles i Florida fra 13. til 15. desember, hvor Hovland er partner med sin gamle Oklahoma State-lagkamerat Matthew Wolff.