Det startet med et smell, allerede på det andre hullet.

Hovland misset fairway og måtte legge seg opp. Fra 82 meter hamret unggutten ballen i koppen, og noterte eagle på scorekortet. Hull 3 er et snaut 200 meter langt par tre hull, hvor Hovland chippet i for birdie etter å ha landet 20 meter kort av flagget. 

En ny birdie fulgte på det korte par 4-hullet, før et par, to birdier, et nytt par og en birdie på det vanskelige niende gjorde at Hovland rundet syv under par på 29 slag.

 

 

Driveren vi kjenner var tilbake i bagen, som gjorde at det ble tre par på 10, 11, og 12 – blant banens tøffeste hull. En ny kanondrive, et nytt klasseinnspill og en god tometersputt for enda en birdie var fasit på det 13. 

 

 

Et par fulgte på banens vanskeligste hull, før dagens første glipp kom på hull 15. En ny fantastisk drive ble fulgt opp av et innspill som spant tilbake ned den falske fronten på green. Tredjeslaget rullet tilbake ned den samme bakken, før også par-putten ble tre og en halv meter kort. Bogey-putten rullet forbi, og ukens tredje dobbelbogey var et faktum.

Hovland gikk av den 16. green med et solid par, men treputtet dessverre fra seks meter på det enkle 17. hullet.

På par 5-hullet 18 gikk Oslo-gutten av med et par, etter å på nytt ha puttet tre ganger.

Hovland endte på -12 totalt, og en foreløpig delt 18. plass.

Suverene Dustin Johnson

Det var hele 18 slag bak utrolige Dustin Johnson, som rett og slett var i en egen klasse denne helgen. Amerikaneren gikk turneringen 30 slag under par, vant med 11 slags margin til nummer to – og tok over førsteplassen på verdensrankingen etter maktdemonstrasjonen i Boston. 

LEADERBOARD 

 

Neste uke spiller Viktor Hovland BMW Championship på Olympia Fields. Dit reiser de 70 beste i FedEx-cupen.