Hovland vant kval i prestisjeturnering

Viktor Hovland vant kvalifiseringen i Spanish International Amateur Championship, en av Europas største amatørturneringer.

Dermed er Drøbak-golferen sikret førsteseed når 16-delsfinalene nå braker løs fredag.

Regjerende norgesmester Hovland gikk runder på 73 og 67 slag for å dele førsteplassen i kvalifiseringen med fire andre spillere. Hovlands 67-runde var imidlertid feltets, og gjør at han nå møter sistemann i kvalifiseringen, Marco Penge.

Cuten i turneringen gikk på 149 slag, fem over par. De to Fana-spillerne Jarand Ekeland Arnøy og Lars Mjeldheim Sandvoll endte på henholdsvis +12 og +21.

Dette var andre uken på rad de tre guttene spilte turnering i Spania. Forrige uke representerte de Norge i Nations Cup, hvor de til slutt endte på 7. plass.