– Dette er helt der oppe. Vi hadde en flott match. Det var synd at den måtte ende slik, men jeg er selvfølgelig fornøyd med å vinne. Jeg har aldri spilt med ham før, så det var flott å vinne. Jeg slo Tiger i match, det er det ikke mange som kan si, sier Lucas Bjerregaard (27) etter den utrolige kvartfinaleseieren mot Tiger Woods (43) i World Golf Championship.

Jeg slo Tiger i match,
det er det ikke mange
som kan si

Bjerregaard vant det første hullet, men så dreide det meste seg om «den gamle mester». Helt til Bjerregaard slo tilbake, og snudde matchbildet på nytt – og vant på siste hull.

– Det er så annerledes i forhold til alt jeg har vært med på før. Jeg har spilt med mange gode spillere før, men det å høre navnet hans bli ropt overalt av så mange. Det var utrolig. Det må være utfordrende å møte det der hver gang man spiller. Men det var fint, jeg hørte navnet mitt ropt også, sier dansken.

Dermed er det på sin plass å si: Tiger Woods har aldri slått Lucas Bjerregaard i match play.

LES OGSÅ:

– Han spilte bra

For etter å ha ryddet Rory McIlroy og størsteparten av verdenseliten av veien, var bordet dekket for Tiger Woods’ første seier for året. Danske Lucas Bjerregaard hadde aldri spilt med Tiger Woods før, og aldri deltatt i World Golf Championship.

Det første møtet mellom Woods og Bjerregaard endte med dansk triumf. (Foto: Getty Images)

Og for et møte det ble; bare spør Tiger.

– Han spilte bra i dag. Han slo mange gode slag i dag, under vanskelige forhold, sier Woods etter å ha tapt matchen på siste hull.

For Tiger fikk en kanonstart på matchen, og kunne nærmest «avgjort» det hele til sin fordel allerede før runding. Men danske Bjerregaard satte puttene han måtte sette, samtidig som Tiger bommet på de han kunne ha satt.

Lucas Bjerregaard ga aldri opp og fikk belønning til slutt. (Foto: Getty Images)

Mental styrke

Tiger ledet nesten hele veien, men var aldri mer enn to hull opp. Bjerregaard spilte bedre og bedre, men den gamle mester viste mental styrke under press da han gang på gang senket vanskelige tremetersputter.

Men så.

På det sekstende hullet rullet Bjerregaard i en lang eagleputt, mens Tiger ventet på å putte for birdie. Tiger kunne dermed ikke gjøre annet enn å plukke opp markøren, og spasere mot syttende tee.

Nå var spillerne likt.

På par 3-hullet satte Bjerregaard en ny birdie, men det gjorde Tiger også.

– Han spilte bra, sa Tiger Woods om den danske overmakten. (Foto: Getty Images)

Avgjørelsen

Avgjørelsen skulle falle på det 18. hullet.

Tiger slo sin wedge for kort og landet i bunkeren. Bjerregaard tok i litt ekstra i motvinden og hadde en enkel to-putt. Bjerregaard gjorde jobben, noe som betød at Tiger måtte gjøre up and down.

Nok en gang stod Tiger overfor en tøff putt på nesten tre meter.

– Vi trodde det var inside left, men ballen rullet til venstre. Det skjedde det samme da jeg prøvde igjen. Det var mange vanskelige flaggplasseringer i dag, sier Tiger.

Dermed er Tiger Woods ute av World Golf Championship. Lucas Bjerregaard møter Matt Kuchar i kampen om finaleplass.

Søndagens semifinaler spilles som følger (norsk tid):
15:05 Kevin Kisner (USA) v Francesco Molinari (ITA)
15:20 Lucas Bjerregaard (DEN) v Matt Kuchar (USA)

Leaderboard