Selv om Sverige ble for sterke i fredagens semifinale, har det norske juniorlaget all grunn til å være stolte av innsatsen i årets lag-EM. Bronsefinalen mot Nederland ble en svært jevnspilt affære, men Norge viste enorm styrke da det gjaldt som mest. 

I morgenens foursome ble det dødt løp da Kristoffer Reitan og Elias Birkeland vant 2/1, mens Viktor Hovland og Tomas Helgø tapte sin match 3/1. 

På stillingen 1-1 var Norge avhengig av å vinne tre av ettermiddagens fem singelmatcher for å gå seirende ut av oppgjøret mot Nederland. Etter at Viktor Hovland og Sander Stavnar hadde innkassert seire i sine matcher, kunne lagets ankermann Kristoffer Reitan avgjøre det hele på det siste hullet.

Reitan gjorde ingen feil, og da han vant sin match 2/1 kunne hele det norske reisefølget juble for en sterk bronsemedalje.

Med tanke på at Reitan dro store deler av lasset ved å vinne kvalifiseringen tidligere i uken, var det nærmest som bestilt at han også fikk gleden av å avgjøre bronsefinalen i Norges favør.

At Markus Braadlie og Tomas Helgø tapte sine singelmatcher gjorde naturligvis ingenting, og coach Øyvind Rojahn var svært imponert over prestasjonene til sitt unge lag.

– En fantastisk prestasjon at vi tar bronsen, for i dag møtte vi en motstander som ga lite, men med sterkt spill klarte vi til slutt å overmanne dem. Gjorde totalt sett som lag veldig få bogeys i dag, og da er vi vanskelige å slå. Fem spillere fra årets lag kan også spille neste år, så nå har de fått masse selvtillit og erfaring, sa Rojahn til Norsk Golf.

Bronsefinalen i Finland var verdt mer enn ære og berømmelse, for med denne bragden er Norge sikret en plass i neste års Toyota Junior World Championship i Japan.

RESULTATER

EM HERRER

Mens juniorene jublet for medalje i Finland, kjempet det norske herrelaget med nebb og klør for å sikre opprykk i Polen.

På herresiden måtte nemlig Norge finne seg i å spille i 2. divisjon av EM i år, så ukens store mål var å komme seg tilbake til det gode selskap. På forhånd visste man at de tre beste lagene ville rykke rett opp i øverste divisjon, så da de norske gutta ble sendt ut i bronsefinale mot Island var det i alle fall ingen tvil om hva som sto på spill.

I foursomerunden vant Kristoffer Ventura og Jarand Ekeland Arnøy 2/1, mens Aksel Olsen og Petter Mikalsen måtte ut i omspill. Dessverre måtte Stavanger-duoen se seg slått av sine islandske motstandere på andre omspillshull, og dermed var det dødt løp etter morgenens spill.

I likhet med sine juniorkolleger som spilte om bronse i Finland, var de norske herrene avhengig av tre seire i singelmatchene for å nå sitt store mål i Polen.  

Ettermiddagen skulle vise seg å bli uhyre spennende, men heldigvis var de norske gutta sterkest da presset virkelig kokte.

Jarand Ekeland Arnøy, Aksel Olsen og Petter Mikalsen vant alle sine matcher i omspill, og dermed kunne hele laget puste lettet ut over å ha sikret opprykk.

Vetle Marøy og Kristoffer Ventura tapte sine matcher på oppløpssiden, men heldigvis fikk ikke dette innvirkning på sluttresultatet.

RESULTATER