Torsdag startet Ladies Scottish Open på The Renaissance Club i Skottland – Suzann Pettersens første slagspillsturnering siden november 2017.

Der åpnet Tutta med en runde på par, bestående av fire birdies, like mange bogeys og resten par, og hun ligger dermed foreløpig og vaker rundt cutgrensen, åtte slag bak trioen på toppen av leaderboardet.

Den tidligere verdenstoeren har i løpet av tiden i mammaperm falt helt ned til 620.-plass på verdensrankingen, men har de siste månedene ligget i hardtrening for å spille seg tilbake i form.

Nå avslører en kilde med nær kontakt til beslutningstakerne i det europeiske Solheim Cup-laget at hun ikke er utelukket som et av kaptein Catriona Matthews potensielle «captain’s picks» når den prestisjetunge lagturneringen slår i gang på Gleneagles 13. september.

Heller tvert imot.

– Suzann er en seriøs kandidat til «captain’s pick», dersom det går bra i turneringen i Skottland denne uken, sier kilden til Norsk Golf.

Norsk Golf har vært kontakt med flere andre i miljøet som bekrefter det samme.

(Artikkelen fortsetter under)

Sønnen Herman Alexander og ektemannen Christian er med og heier når Tutta spiller Scottish Open denne uken. Der kan det være mye som står på spill for Norges golfdronning. (Foto: @suzannpettersen/Instagram)

Catriona Matthew fikk førstehåndserfaring med formen til Tutta under comeback-turneringen hennes Dow Great Lakes Bay Invitational for noen uker siden. Her var Tutta på lag med nettopp Matthew, og selv om duoen endte opp med å misse cuten, tok Matthew for seg mye av skylden for nettopp dét.

Solheim Cup-laget består av totalt tolv spillere, hvorav åtte av spillerne kvalifiserer seg via poeng, mens kaptein Matthew også skal håndplukke fire valgfrie spillere.

Hvis Matthew ønsker at jeg skal spille, hadde jeg vært beæret

Suzann Pettersen

Her er det ikke uvanlig at kapteinene går for rutine, og ingen av spillerne på det nåværende Europa-laget har mer erfaring fra Solheim Cup enn Tutta.

38-åringen har deltatt hele åtte ganger tidligere, vært med på å vinne tre ganger, og vunnet til sammen 19 prosent på 33 matcher. Det gjør henne til en av de største poengsankerne i turneringens historie.

Sist gang hun deltok i turneringen, var i 2015. Hun skulle etter planen også spille i 2017, men måtte stå over på grunn av skade. Derfor steppet hun i stedet inn som visekaptein – en rolle hun også skal ha under høstens turnering.

(Les også: Tutta tilbake i aksjon med heiagjengen på slep)

I et intervju med GOLFTV før Scottish Open startet, uttalte Tutta at hun «åpenbart hadde elsket å spille Solheim Cup igjen».

– Det er den største scenen, den beste scenen i golf. Om spillet mitt er klart for det, er vanskelig å si. Men det er også derfor jeg spiller denne uken.

Resten av Solheim Cup-laget velges neste uke. Tutta sier at hvis du hadde spurt henne i april om mulightene for å komme med i Solheim Cup, hadde hun svart «ingen sjans».

– Men ting har endret seg litt gjennom sommeren. Hvis hun (Matthew) ønsker at jeg skal spille, hadde jeg vært beæret.

(Video: GOLFTV)

– – – 

NB! Tutta har norsk selskap i feltet denne uken av Marianne Skarpnord, Marita Engzelius, Tonje Daffinrud og Celine Borge. Ingen av dem har klart å komme seg på riktig side av par så langt. Skarpnord og Engzelius deler 124.-plassen på to over par, Tonje Daffinrud ligger nest nederst på listen med +8, mens Celine Borge har startet sin runde med +3 på fire hull. Følg utviklingen her.