Etter som Viktor Hovland puster ut etter innsatsen i the Masters, og Europatouren har tatt påskeferie, må vi kikke til Web.com-touren og PGA Tour Latinoamérica for å finne nordmenn i startfeltet.

Spillestopp for Ventura

I Prattville, Alabama, spilte Ventura i Robert Trent Jones Golf Trail Championship. En åpningsrunde på 74 slag var nok ikke helt det Ventura håpte på, bare to uker etter år ha greid cuten på PGA Touren for første gang.

Seks hull inn i runde to var det stopp for Ventura og kompani, da først været, så mørket, satte en stopper for videre spill på fredag.

Da spillet startet opp igjen lørdag formiddag, var Ventura på riktig side av cut-grensa etter hull 10. Det varte dessverre ikke lenge. For mange bogeyer på de siste åtte hullene, gjorde at Ventura fortsatt har til gode å greie cuten på Web.com-touren.

Ventura var til slutt tre slag bak de 68 beste.

Leaderboard Robert Trent Jones

I Chile deltok Andreas Halvorsen i tuneringen Abierto de Chile. Som Ventura slet Halvorsen med å reprodusere spillet fra forrige turnering. Halvorsen endte som kjent på 3. plass i forrige ukes turnering, og låpå en 5. plass på pengelista så langt (kort) inn i sesongen.

Andreas Halvorsen, her fra forrige ukes turnering i Argentina. (Foto: pgatourla.com)

Håpet knust for Halvorsen

Halvorsen rakk å spille ferdig sine to runder før spillet ble stoppet. Med runder på 69 og 72 slag, måtte 22-åringen sette sin lit til at x antall spillere skulle forverre sine scorer for at nordmannen skulle klatre på leaderboardet.

Det skjedde dessverre ikke, og Halvorsen falt på lista utover lørdagen. Da cuten endelig ble satt lørdag ettermiddag, var nordmannen to slag bak de 55 beste som sikret seg fortsatt spill i turneringen.

Leaderboard Abierto de Chile