Etter tre birdier på rappen på hull 7, 8 og 9, ledet Viktor Hovland turneringa som spilles på Playa del Carmen i Mexico. Birdieputt etter birdieputt rullet i, og Hovland så virkelig ut til å ha finstilt siktet.

Så – ut av ingenting – stoppet det opp etter runding. Etter seks birdier på åtte hull, ble det ikke flere.

 

Birdiestopp

Bogeyer på hull 10, 11 og 17, var neppe den starten eller avslutninga Hovland så for seg på siste ni. Det er likevel godt nok til en fortsatt plass blant de ti beste på resultattavla for 23-åringen, som etter en runde på 69 slag, flytter seg fire plasser ned fra åpningsrunden, fra 5.- til 9.-plass.

– Han er nok misfornøyd, men det skyldes at han lå så bra til etter ni hull. Men han har et kjempeutgangspunkt her nå, sier Eurosport-kommentator Per Haugsrud.

På runde tre spiller Hovland sammen med amerikanerne Patrick Rodgers og Akshay Bhatia. Trioen slår ut fra hull 1 klokka 17:30 norsk tid.

– Han er fem slag bak lederen. Jeg tror det tetter seg til på lørdag, og jeg ser ikke for meg at Emiliano Grillo stikker av. Jeg tror Hovland er helt der oppe på søndag, sier medkommentator Henrik Bjørnstad.

 

» Runden var ikke helt ulik torsdagens åpningsrunde, der Hovland spilte hull 1 til 9 (-4) langt bedre enn 10 til 18 (par). På fredag spilte Hovland første ni -5, og siste ni +3, så her er det forbedringspotensiale før helgespillet.

Ventura i cut-trøbbel

Da spillet ble stoppet på grunn av mørke fredag kveld, var det fortsatt spillere ute på banen med hull igjen å spille. Én av disse var Kristoffer Ventura, som var avhengig av et aldri så lite mirakel for å greie cuten.

Norskmeksikaneren måtte spille de tre hullene fire under par for å greie cutgrensa på -1. Ifølge datagolf.com var sjansen for det 0,3 prosent.

Med én birdie og to par lørdag morgen, nærmet Ventura seg, men det var likevel tre slag for mye etter runder på 72 og 72. Dermed kan 25-åringen begynne å forberede seg på juleferie.

Argentinske Emiliano Grillo leder suverent, alene på -13, fire slag foran amerikanerne Tom Hoge og Tony Finau.

Etter ni hull ledet Viktor Hovland PGA tour-turneringa i Mexico. (Foto: Getty Images)

Europa neste

Mayakoba Golf Classic blir Hovlands siste turnering på PGA-touren i 2020. Neste uke reiser han ifølge Eurosport til Dubai for å spille Europatourens sesongfinale DP World Tour Championship.

Når den turneringen er ferdigspilt, vil Hovland mangle tre europatour-turneringer frem til sommeren for å ha mulighet til å kvalifisere seg til Ryder Cup i slutten av september.

Leaderboard