– Vi har spilt turneringer sammen. Vi har kjempet mot hverandre, men vi har aldri spilt mot hverandre i matchplay. Det kommer til å bli gøy, sier Woods til pgatour.com etter at det historiske møtet ble klart.

Store deler av golfens ypperste elite spiller denne uka World Golf Championships-turnering i Texas i USA. Turneringen er den 21. i sitt slag, og er den andre av fire tilsvarende turneringer denne sesongen.

Tiger-comeback

Plassert i gruppe med Patrick Cantlay, Brandt Snedeker og Aaron Wise, så det ikke spesielt lovende ut for Woods etter to matcher; som endte med tap og seier. I den avgjørende kampen mot Cantlay havnet Woods bakpå.

Vi har aldri spilt mot hverandre i matchplay

Men så.

Først satte Woods en sju meter lang birdie for å utligne. Så satte han han en ny birdie for å ta ledelsen, før et innspill fra 75 meter rullet i koppen for eagle (se video lenger ned i saken). Woods vant sitt fjerde hull på rad med en ny putt fra sju meter, og sikret til slutt seieren i matchen 4/2 etter å ha gått de seks siste hullene seks under par.

Og dermed avansement til 1/8-finalen der en ikke ukjent nord-ire i kanskje sitt livs form venter på tee.

– Spennende

Woods og McIlroy har aldri møttes i matchplay i offisielle turneringer.

– Det er spennende. Det er spennende for turneringen, og jeg er sikker på at det blir spennende for oss også. Jeg føler at spillet mitt sitter, og jeg har spilt bra i hele år. Det har jeg fortsatt med denne uka, så dette kommer til å bli spennende, sier McIlroy til pgatour.com.

Rory McIlroy har feid all motstand av golfbanen, så langt denne uka. (Foto: Getty Images)

McIlroy spilte i gruppe med Matthew Fitzpatrick, Justin Harding og Luke List, og vant alle sine kamper.

Lang lørdag

1/8-finalene spilles som følger på lørdag, med første start klokka 13.35 norsk tid, blant dem også en skandinavisk duell mellom Bjerregaard og Stenson.

Marc Leishman (AUS) v Louis Oosthuizen (RSA)
Haotong Li (CHN) v Kevin Kisner (USA)
Francesco Molinari (ITA) v Paul Casey (ENG)
Justin Rose (ENG) v Kevin Na (USA)
Lucas Bjerregaard (DEN) v Henrik Stenson (SWE)
Rory McIlroy (NIR) v Tiger Woods (USA)
Matt Kuchar (USA) v Tyrrell Hatton (ENG)
Branden Grace (RSA) v Sergio Garcia (ESP)

Det blir en lang dag på golfbanen for de beste, for kvartfinalene spilles senere lørdag ettermiddag.

Stenson i «Dødens gruppe»

Bare fire av verdens 64 beste spillere, i følge verdensrankingen, stilte ikke til start, blant dem Rickie Fowler og Adam Scott. For å si litt om nivået, er den dårligste rangerte spilleren som deltar i turneringen (Luke List) nummer 69 i verden.

– It’s a big boy’s course for a big boy tournament, sa toppseedete Dustin Johnson før start, men verdens beste golfspiller røyk ut allerede i gruppespillet, akkurat som 47 andre.

 

Én av de seksten som avanserte, Henrik Stenson, stod kanskje for den største prestasjonen, da han tok seg videre fra «dødens gruppe», som bestod av ham selv, Jim Furyk, Phil Mickelson og Jason Day; alle tidligere major-vinnere.

Best av de aller beste

Etter å ha startet gruppespillet på onsdag, var det først på fredag spenningen nådde sitt første klimaks, da det ble avgjort hvem som gikk videre til utslagsrunden. Blant dem var både Tiger Woods, som har hatt flere slag på diverse highlight reels denne uka og Rory McIlroy. Woods har vunnet turneringen tre ganger tidligere, mens McIlroy har vunnet én gang.

64 spillere stod på startstreken i turneringen som er organisert og spilles på samme måte som VM i fotball, for de som har kunnskap om det. De 64 spillerne fordeles på 16 grupper, der alle spillerne møtes. Den som vinner flest hull, vinner matchen, og får ett poeng. Blir det uavgjort får spillerne et halvt poeng. De seksten gruppevinnerne går videre til cupspillet som starter med 1/8-finaler.

Før start ble de 64 spillerne rangert etter som hvordan de ligger an på verdensrankingen. Dette for å hindre at for eksempel verdens to beste spillere møtes allerede i innledningsspillet.

Vinneren får 1,7 millionar dollar.

Leaderboard