Det var Karen Klubben (Fana Golfklubb) og Alexander Settemsdal (Nøtterøy Golfklubb) som vant hver sin klasse da Garmin Norgescup tok turen til Kvinesdal, og Utsikten Golfklubb denne helga.

Men det var ikke uten dramatikk.

Omspill mellom lagvenninner

Mest drama ble det i kvinneklassen der Klubben måtte ut i omspill mot klubbvenninne Mia Sandtorv Lussand om seieren. Lussand hadde sjansen til å få en perfekt start på norgescup-sesongen, ettersom det var hun som vant åpningsturneringen tidlig i mai, i uværet på Meland GK.

Duoen lå likt før søndagens finalerunde, tre slag bak ledende Cornelia Karlsson, men på siste dag var det ingen som var i nærheten av å matche de to førstnevnte, som like gjerne klinket til med ny banerekord (69 slag).

På andre omspillshull var det Klubben som trakk det lengste strået.

Leaderboard kvinner

God helg for Nøtterøy

I herreklassen sparte Settemsdal det aller beste helt til slutt, da også han – som i kvinneklassen – satte ny banerekord (67 slag). Før siste dag lå Nøtterøy-golferen fem slag bak lederen, Magnus Pedersen (Moss & Rygge Golfklubb).

Alexander Settemsdal (i midten) satte ny banerekord med 67 slag. (Foto: Lars Otto Bjørnland)

Mens Pedersen ga bort for mange slag til banen, spurtet vinneren godt, og etter 54 hull stod Settemsdal til slutt igjen som den eneste golferen med en totalscore på par eller bedre (begge klasser).

Settemsdals 210 slag var to slag bedre enn Pedersen. Lagkompisene Casper Bjurhult Kennedy og Jørgen Lie Viken (begge Nøtterøy GK) delte 3. plassen.

Leaderboard herrer

Garmin Norgescup 3

Norgescup er det øverste turneringsnivået i Norge for både damer og menn og inkluderer Norgesmesterskapet. I 2019 består Norgescupen av seks åpne turneringer, noe som innebærer at både amatører og profesjonelle spillere kan delta.

Denne helga deltok 53 herrer og 24 kvinner.

Neste turnering i Garmin Norgescup spilles 27. til 29. juni, der det også skal kåres norgesmestere i matchplay, på Stavanger Golfklubb.