For nøyaktig en måned siden, sesongåpnet Espen Kofstad på Challenge Tour med en sterk 5. plass i Kenya. Etter en måned uten turnering er Challenge Tour nå i Egypt for årets andre turnering. Vi kan med glede konstatere at Kofstad fortsetter der han slapp.

29-åringen startet Red Sea Egyptian Challenge onsdag med en knallrunde på seks under par. Han rullet i hele syv birdies, gjorde kun en bogey, og deler tredjeplassen sammen med engelskmannen Matt Wallace. De har tre slag opp til lederen Jordan L. Smith (England).

Eirik Tage Johansen åpnet med en runde på en under par, bestående av fire birdies, tre bogeys og resten par. Det holder til en delt 66. plass, akkurat på riktig side av cutstreken.

Fire slag lenger ned på leaderboardet blir Kristian Krogh Johannessen avhengig av å løfte spillet sitt betraktelig på torsdag. Onsdagens 75-runde holder bare til en delt 130. plass.

Undersøkte om det var trygt å arrangere turnering

Egypt er et ustabilt område om dagen, og mange av spillerne har lurt på hva slags forhold som ville være i vente når de ankom landet. Kristian Krogh Johannessen fortalte Norsk Golf før avreise til Egypt at spillerne nylig mottok et skriv fra European Tour med gjennomgang av sikkerhetsrutiner.

– Selv om de ikke skrev noe om terrortrusselen, var det opplagt at det var det de mente, sier Krogh.

Etter onsdagens åpningsrunde delte Eirik Tage Johansen litt fra sin spesielle opplevelse i Egypt på Facebook:

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– – –

Leaderboard

Espen Kofstad trodde før denne sesongen at han skulle tilbringe 2016 på Europa-touren. Etter to sesonger ødelagt av skaden i ryggen har han vært avhengig av medisinsk fritak, såkalt «medical exemption». Det har imidlertid vist seg at han kun får spilt et fåtall europatour-turneringer i år med dette fritaket. Dermed har han heller tatt avgjørelsen om å få et fullt turneringsprogram på Challenge Tour.

Det kan vise seg å være en klok avgjørelse i jakten på viktige verdensrankingpoeng for sommerens OL-uttak, der ingen norske herrespillere for tiden er innenfor kvalgrensen: topp-300 på verdensrankingen. Kofstad startet året på 1053.plass, klatret opp til 758. plass etter 5. plassen i Kenya, og kan gjøre et nytt tigersprang oppover listene med et bra resultat i Egypt.

Les også: Slik fikk Kofstad lengden tilbake – og dette kan du lære av ham

Sist gang Kofstad spilte en full sesong på Challenge Tour var i 2012. Da vant han touren sammenlagt, og klatret så høyt som til 180. plass på verdensrankingen – høyere enn noen annen nordmann har vært før ham.