Haga-golferen fikk en skuffende avslutning på fjorårets sesong, der hun kom akkurat til kort for å sikre seg fulle spillerettigheter på årets Ladies European Tour. 28-åringen er likevel sikret å spille rundt halvparten av årets 23 turneringer på Ladies European Tour.

Dermed gjelder det å ta godt vare på mulighetene når hun får dem. Det gjorde hun definitivt i torsdagens åpningsrunde av sesongåpningen RACV Ladies Masters på Royal Pines i Australia.

Med fem birdies, to bogeys og resten par på scorekortet, signerte hun for en 70-runde og delt 3. plass.

– Jeg spiller solid og bra. Jeg fokuserer på å ta ett slag av gangen og er tålmodig, sier Martens til Norsk Golf.

Tredjeplassen deler hun sammen med tre andre spillere, blant annet stjerneskuddet Charley Hull (18), som deltok i Solheim Cup allerede som 16-åring. Sør-koreaneren Eun Woo Choi er i skrivende stund i ledelsen på fem under par, men har fortsatt fire hull igjen av sin runde.

Jeg kjente litt på spenningsnivået de første hullene, men klarte å innstille meg utover runden og gikk av med en god følelse

Tonje Daffinrud

Martens sin beste plassering på Ladies European Tour er en 9. plass fra 2013.

Tre slag bak Martens finner vi den ferske vinneren av Oates Vic Open, Marianne Skarpnord. Sarpingen gjorde tre birdies og like mange bogeys i åpningen, og deler 22. plassen.

Debutant Daffinrud reddet seg inn

Ett slag bak Skarpnord ligger europatour-debutant Tonje Daffinrud. Det har vært knyttet store forventninger til hvordan Daffinrud, som i fjor kvalifiserte seg til Ladies European Tour i rekordfart, kommer til å gjøre det i selskap med Europas elite.

Torsdag fikk hun verst tenkelige start på debuten med dobbelbogey og bogey på sine to første hull for dagen.

Hun klarte imidlertid å samle seg, og etter seks strake par innkasserte hun årets første birdie på hull ni. På back nine gjorde hun to nye bogeys, men med tre birdies – inkludert en velsmakende en på det avsluttende par 5-hullet, kjempet hun seg til en respektabel score på en over par (74).

Det holder til 34. plass så langt.

– Helt OK start på turneringen. Jeg er fornøyd med hvordan jeg hentet meg inn etter en tøff start. Jeg kjente litt på spenningsnivået de første hullene, men klarte å innstille meg utover runden og gikk av med en god følelse. Ga meg seg selv sjanser i dag så er klar for å benytte meg av dem i morgen. Veldig klar for dag 2 og nye muligheter, sier Daffinrud til Norsk Golf.
 

Les også: Daffinrud godt forberedt før debuten 

 

Leaderboard