Etter en treg start på comeback-sesongen etter et langvarig skadeavbrekk begynner Espen Kofstad endelig å ligne på seg selv igjen.

I forrige ukes Made in Denmark klinte han til med en 12.-plass og hans største premiesjekk noensinne på europatouren. Nå er han i siget igjen i Belgia.

Torsdag startet 31-åringen Belgian Knockout på Rinkven International GC med en knallrunde på fem under par, bestående av fem birdies og ikke en eneste bogey. 66-runden er hans nest beste score på 30 runder denne sesongen.

Det gir ham i skrivende stund delt femteplass sammen med fire andre spillere, tre slag bak lederen Anton Karlsson fra Sverige. 

Kristian Krogh Johannessen har også fått en god start med en åpningsrunde på tre under par, som inneholdt hele seks birdies, samt en bogey og en lei dobbelbogey. Det gir en foreløpig 17.-plass.

Forrige ukes turnering i Danmark var Kroghs første klarte cut på europatouren på ni forsøk i år, og forhåpentligvis var det et tegn på at nå endelig er over kneika.

Ett slag bak Krogh følger Kristoffer Reitan på 24.-plass. Han gjorde fire birdies, en dobbelbogey og er også godt i gang i jakten på en plass i sluttspillet.

Ukens turnering spilles med et spesielt format som skiller seg veldig fra de vanlige 72-hulls slagspillsturneringene på touren. De 64 beste spillerne etter to runder slagspill avanserer nemlig til sluttspillet, hvor det skal spilles slagspillsmatcher over ni hull.

(Artikkelen fortsetter under)

 

 

Her vil den beste spilleren fra slagspillet møte den dårligste spilleren, den nest beste møter den nest dårligste, og så videre.

Siden det er slagspillsmatcher, er alle duellene garantert å vare ni hull. Det ikke lov til å «gi» hverandre putter, og det utforutsigbare formatet kan føre til store svininger i stillingen underveis.

Det fikk man demonstrert godt under fjorårets turnering i åttedelsfinalen mellom Victor Perez og Oliver Fisher, der Perez lå under med to slag med bare tre hull igjen å spille. I matchspill ville det nesten vært avgjort på dette tidspunktet, men slik er ikke tilfellet i Belgian Knockout.

Perez senket utrolig nok sitt andreslag fra fairwayen på det påfølgende par 4-hullet for eagle, mens Fisher gjorde bogey på det samme hullet. Plutselig gikk han fra ledelse med to slag til å ligge ett slag bak i løpet av ett og samme hull.

Leaderboard