Siden Made in Denmark oppsto i 2014, har danskene hele tiden jobbet for å gjøre publikumsopplevelsen bedre og bedre.

Nye detaljer og happenings legges til hvert år. De fleste som følger med på turneringen, har for lengst fått med det korte hull 16, også kjent som «Himmerland Hill». Her har vi fått se flere hole-in-one i årenes løp, og publikum klemmer på sine pipende badeender hver gang noen får birdie.

I 2015 gikk den danske golfspilleren Andreas Hartø ned på knær og fridde til sin utkårede på dette hullet til øredøvende jubel. «Ja» svarte hun også.

(Artikkelen fortsetter under)

Det begynner å fylle seg opp bra på Himmerland Hill. (Foto: André Kjernsli)

Årets spenstige nyhet er ølteltet i forkant av hull 14. Der går spillerne gjennom ølteltet på sin vei til utslaget, og resultatet er en unik nærkontakt mellom spillere, caddier og publikum. Det spilles musikk på full guffe når de passerer, og alle spillere og caddier Norsk Golf har snakket med, sier at dette er både gøy og annerledes. 

De gir uttrykk for at Made In Denmark for lengst har satt sitt eget avtrykk på hvordan man kan arrangere en golfturnening på en ny og frisk måte.

Espen Kofstad fikk «Take On Me» med Aha da han passerte. Om dette er hans favorittband, skal vi ikke si noen om, men han kvitterte i hvert fall med en eagle på hullet, et kort par 4 hull på cirka 260 meter.

(Artikkelen fortsetter under videoen av Kofstad på vei gjennom øl-teltet)

 

En time senere rundet han av runden med en birdie på hull 18 – den første på dette hullet i dag. Det betyr at han kvitterte ut en ny 69-runde (par 71), med en eagle, tre birdies og tre bogeys.

– Det er sjukt vanskelig der ute i dag, sier en fornøyd Kofstad til Norsk Golf.

(Artikkelen fortsetter under)

Kofstad knytter neven idet han ser eagleputten på hull 14 forsvinne ned i mørket. (Foto: André Kjernsli)

– Vinden kommer alltid på tvers og i kast, og du vet aldri helt når den plutselig slår til. Jeg er i tillegg en som til vanlig spiller med mye spinn, det gjør ikke forholdene noen enklere for meg. Jeg har trent mye på dette, så det er gøy når det funker.

– Birdien på sistehullet var en herlig revansje fra i går. Jeg klinte til med driveren, og siktet på venstre fairwaybunker. Vinden tok den nesten med over i vannhinderet, men ballen holdt seg tørr i dag. Åtterjernet stoppet tre meter fra flagget, og det var deilig å sette putten. Det føles bra nå, både med chipper og putter, ja, det meste. Jeg er godt fornøyd! avslutter Kofstad.

Jeg har trent mye på dette, så det er gøy når det funker.

Espen Kofstad

I skrivende stund ligger han på delt 11.-plass sammen med blant annet Lee Westwood som leverte en sterk fem under par runde i dag. Vi minner om at Kofstad står med én topp-10-plassering i sin karriere som europatour-spiller. Den kom i Spania i debutsesongen i 2013.

Vår andre nordmann hadde dessverre ikke dagen i den tøffe vinden. Det ble en birdiefri runde for Kristian Krogh Johannessen med tre bogeys og en dobbelbogey, og han falt 41 plasser nedover leaderboardet til delt 62.-plass.

Det betyr at han går ut blant de første i morgen og kan spille uten særlig press. Er han heldig, får han mindre vind enn de som kommer bak. Dette er for øvrig første gang denne sesongen at Krogh er med i helgen på europatouren.

Østerrikeren Bernd Wiesberger leder turneringen på ni under par, fem slag foran Kofstad.

 

 

Leaderboard