Espen Kofstad endte til slutt på 26. plass i BMW International på Europatouren. For tredje gang på fire dager, leverte Kofstad en runde på 71 slag. Det medførte et fall på resultatlista på sju fra dagen før.

Plasseringen gir Kofstad den nette sum av 18 100 euro på kontoen; om lag 175 000 kroner.

Dette er tredje turnering på rad at Kofstad greier cuten på Europatouren, med følgende plasseringer: 12 – 19 – 26.

Italienske Andrea Pavan vant turneringen etter omspill mot engelskmannen Matthew Fitzpatrick.

Greide cuten

– I dag var en tøff kamp, men et fint slag med wedgen på siste hull og en fin femmetersputt, sørget for at jeg greide cuten, skrev Kofstad etter fredagens runde, i BMW International Open i München.

Birdieåpning

Tidlig lørdag morgen, med start på hull 10, var det tydelig at Kofstad tok med seg godfølelsen fra dagen før.

Etter fire hull hadde Kofstad levert tre birdier i tillegg til en par. En bogey på hans sjette hull for dagen, var sikkert irriterende, før en rekke på ti par fulgte.

Så løsnet det igjen.

På 30-åringens nest siste hull for dagen, et par 3-hull, satte han dagens fjerde birdie, før en ny birdie fulgte på det siste, et par 5-hull.

Klatret 29 plasser

Dermed klatret Kofstad 29 plasser på resultatlista, helt opp til 19. plass, før søndagens finalerunde. Ingen hoppet høyere. Avstanden opp til lederen, engelskmannen Jordan Smith, er sju slag.

(saken fortsetter under bildet)

Med en totalscore på seks under par er Kofstad nå tredje beste skandinav i feltet, foran store navn som svenske Alexander Norén og danske Thorbjørn Olesen.

Lederen etter to runder, Martin Kaymer, hadde en forferdelig dag på jobben (+3), og falt helt ned til 11. plass. Ingen av de to andre nordmennene, Kristian Krogh Johannessen og Kristoffer Reitan, greide cuten.

Leaderboard