Oslo-golferen får dessverre ikke med seg helgespillet i sin første europatour-turnering for året. Joburg Open spilles på Royal Johannesburg & Kensington GC i Sør-Afrika, der Kofstad lå akkurat på innsiden av cutgrensen etter torsdagens åpningsrunde på en under par. 

Mens store deler av feltet fortsatte å rulle i birdie etter birdie, maktet ikke Kofstad å holde følge. Han hadde riktignok fire birdies på scorekortet, men med to bogeys og en dobbel, endte han på par for dagen. Dermed falt han til delt 96. plass, to slag bak cutgrensen.

Kofstad spådde til Norsk Golf tidligere denne uken at scorene kom til å bli lave. Han forventet en vinnerscore nærmere 25 under par etter fire runder, og foreløpig ser han ut til å få rett; engelskmannen Ross McGowan leder med imponerende 14 under par etter to runder. Det gir ham en tre slags ledelse.

Etter to sesonger ødelagt av ryggskade, uttalte Kofstad til Norsk Golf tidligere denne uken at ryggen har føltes bra i to måneder nå.

– Fysioen er veldig fornøyd. Jeg føler det meste i spillet mitt er på stell, og jeg har spilt bra på trening. Nå handler det om å komme meg ordentlig tilbake i turneringsmodus, jeg har jo ikke spilt mange turneringer de to siste årene, sier Kofstad.

Leaderboard Joburg Open