Krogh (Drammen GK) startet turneringen med en bogeyfri runde på to under par, akkurat innenfor cutstreken.

Fredag åpnet han med et fyrverkeri av en oppvisning den første timen: med eagle-birdie-birdie-birdie på de fire første hullene gjorde han et tigersprang helt opp til topp-5 på leaderboardet. De neste hullene fortsatte han med å spille god golf, men klarte ikke å konvertere mulighetene. 

På back-nine kom han godt i gang med birdie på hull 10. På hull 11 pådro han seg sin første bogey på 29 hull etter å ha treputtet for fire meter, og han fulgte opp med en ny bogey to hull senere. De bogeyene annulerte han imidlertid med to birdies på de siste fem hullene, og dermed kunne han signere for en knallsterk 65-runde.

Det har løftet ham hele 68 plasser oppover leaderboardet til delt 11.-plass (-8), fire slag bak topp-3 og seks bak lederen Tapio Pulkkanen fra Finland.

– Det var en veldig solid dag. Jeg fikk uttellling på alt i starten, og følte jeg spilte bra videre også. Jeg slet litt på noen hull på back-nine, men ellers var det bunnsolid. Jeg følte jeg hadde god kontroll. Det var gøy der ute i dag, oppsummerer Krogh til Norsk Golf etter runden.

Krogh fikk sin debut på europatouren i Australia forrige uke, hvor han misset cuten. Spillet i Sør-Afrika minner mer om det solide spillet han har vartet opp med tidligere i høst.

– Det er en veldig nyttig erfaring å få mulighet til å teste meg på dette nivået. Man merker at det er høy kvalitet på hele feltet, og de beste spillerne er veldig solide. De gode slagene de slår, er veldig bra, og de slår færre dårlige slag enn spillere på de lavere tourene, sier Krogh.

– Hva tenkte du etter den starten?

– Jeg visste jo på en måte at det kom til å bremse ned etterhvert, men jeg gjorde mitt beste for å smi mens jernet var varmt. Jeg misset noen gode birdiemuligheter på hull 5, 7 og 8. Det var godt å se birdiene rulle i på starten av runden etter at jeg ikke klarte å senke en eneste putt lenger enn seks fot i går. Når man starter slik jeg gjorde i dag, var det lettere å slappe av og ikke tenke på cutstreken.

I tillegg til Krogh spiller også Espen Kofstad og Eirik Tage Johansen i Sør-Afrika denne uken. Det er første gang på syv år at tre nordmenn stiller til start i én og samme europatour-turnering. Krogh sier det hjelper på akklimatiseringen å kunne være sammen med Espen Kofstad, som har mye erfaring fra Europas øverste nivå.

– Det er veldig ålreit å kunne være mye med Espen, som kjenner alt og alle her. Det har gjort det litt lettere for meg å konsentrere meg hundre prosent om golfen, sier Krogh.

Både for Tage og Kofstad blir det en tøff kamp om å klare cuten. De startet henholdsvis fire og seks slag bak cutstreken. Fredag klatret Tage 96 plasser etter å ha gått 16 hull på fire under par før spillet ble avblåst. Han ligger nå -3, ett slag bak cutstreken. Kofstad ligger også fire under par for dagen etter 16 hull, men med en åpningsrunde på tre over par ser han uansett ut til å misse cuten.

Mens Kofstad skal tilbringe hele 2018-sesongen på europatouren, kommer Tage og Krogh primært til å konkurrere på Challenge Tour. Den sesongen slår imidlertid ikke i gang før i mars. Krogh sier han foreløpig ikke har bestemt seg for hva han skal gjøre i mellomtiden.

– Planen er å spille turneringer, jeg vet bare ikke hvilke ennå. Jeg har lyst til å spille noe annet enn Winter Series på Nordic League. Det blir kanskje noen turneringer i Australia på nyåret. Jeg kommer kanskje med i europatourturneringen i Perth, og forhåpentligvis kan det bli noen starter på den australske touren. Jeg må ta det litt som det kommer.

Leaderboard Joburg Open