Høstens Q-School-kvalifisering skulle i utgangspunktet bli en kamp for å hindre nedrykk tilbake til Nordic League for Kristian Krogh Johannessen, som har hatt en blytung sesong på Challenge Tour.

Etter en høst med knallhard trening er selvtilliten tilbake for fullt, og nå nærmer han seg i stedet opprykk til europatouren.

Tirsdag leverte han en fjerderunde på én over par på Lumine Lakes Course i Spania, bestående av fire birdies, men også en dobbelbogey og en trippelbogey. Det sendte ham 19 plasser nedover leaderboardet til delt 25.-plass. 

Det er akkurat innenfor grensen som gir avansement til europatouren etter seks runder. Like viktig var det at det var godt innenfor cutgrensen: nå er Krogh garantert en ny sesong på Challenge Tour.

Krogh sa til Norsk Golf mandag at det er endringer i høstens treningsopplegg som har vært nøkkelen til at han har klart å finne tilbake selvtilliten.

– Jeg har funnet tilbake til godfølelsen igjen. Det henger sammen med at jeg har trent mer riktig, fokusert mer på følelse i stedet for teknikk, og jeg har tatt mer eierskap til prosessen selv. De to første rundene ble spilt i mye vind. Tidligere denne sesongen har jeg mistet kontrollen helt når forholdene har vært dårlige. Nå er det veldig solid, sa Krogh.

Garantert spill på Challenge Tour i 2018 er også Eirik Tage Johansen, som ligger på delt 57.-plass etter en runde på én under par. Han ligger tre under par sammenlagt, fire slag bak topp-25. Kategorien som han nå har sikret seg på Challenge Tour, er langt bedre enn den han hadde i årets sesong, og vil garantere ham et fullt turneringsprogram neste år.

Tage, som nylig gjorde comeback etter tre måneders pappaperm, er for øvrig den nordmannen som har kvalifisert seg til europatouren gjennom Q-School flest ganger tidligere (fire).

Jarand Ekeland Arnøy misset cuten etter en tung fjerderunde på seks over par. Han er uansett også sikret spill på Challenge Tour i 2018.

En annen som misset cuten, var svenske Åke Nilsson. Det er dårlige nyheter for Stavanger GKs Aksel K. Olsen. Hadde Nilsson klart cuten, hadde Olsen rykket opp fra Nordic League til Challenge Tour neste sesong.

Leaderboard Q-School