Godt hjulpet av syv birdie på de ti siste hullene endte Furyk runden på 63 slag, ni under par, på Pebble Beach Golf Links lørdag.

Det fører 44-åringen til 18 under par sammenlagt på hans tre første runder. Dermed ligger Furyk alene på toppen av resultatlisten, men Matt Jones og Brandt Snedeker ligger bare ett slag bak på delt 2. plass. Nick Watney følger ett slag bak der igjen.

Det er ikke vanskelig å se dere i øynene og si at jeg vil vinne golfturneringer, men det er vanskelig å gå ut neste dag og prøve å spille på samme måte og ikke legge ekstra press på seg selv

Jim Furyk

Opp gjennom karrieren har Furyk vunnet 16 PGA-turneringer. I 2010-sesongen vant han tre turneringer, men siden den gang er syv andreplasser det høyeste han har kommet på resultatlistene. Nå håper 44-åringen å innkassere en ny turneringsseier på PGA-touren.

– Til syvende og sist ønsker jeg å vinne turneringer, og det er det viktigste for meg. Jeg tror at jeg til tider forrige sesong satt her og fortalte til dere «jeg skal ikke legge press på meg selv, jeg skal bare gå ut på banen og spille på samme måte». Det er ikke vanskelig å se dere i øynene og si at jeg vil vinne golfturneringer, men det er vanskelig å gå ut neste dag og prøve å spille på samme måte og ikke legge ekstra press på seg selv, fortalte Furyk til pressen etter runden.

– Alle forventer mye av oss selv og legger press på oss selv på søndagene. Men jeg tror at den måten jeg gjorde ting på tidligere var kontraproduktivt til tider, sier Furyk.

Dette er Furyks første turnering på PGA-touren siden han spilte The Tour Championship i midten av september 2014. Den gangen endte han på en delt 2. plass.

Det har vært lave scorer på Pebble Beach denne gangen, mye takket være de gode spilleforholdene. Cutten gikk til slutt på syv under par, noe som er ny rekord i turneringen. Den forrige rekorden var fire under par og stammer fra 2005.

Svenske David Lingmerth er eneste skandinav som har klart cutten. Han ligger foreløpig på en delt 40. plass.

Den siste og avgjørende runden spilles søndag.

Leaderboard