Før ukens prestisjetunge turnering i Ohio lå David Lingmerth på en beskjeden 100. plass på Fedex Cup-rankingen. Med denne triumfen rykket han opp til 28. plass på listen, og fikk med seg drøye åtte millioner kroner i premiepenger.

Hans første seier på verdens gjeveste tour satt imidlertid langt inne. Først på tredje omspillshull avgjorde svensken med par da Justin Rose var i trøbbel, og dette er det lengste omspillet i turneringens lange historie.

– Det er en helt ubeskrivelig følelse å vinne her. Jeg vet nesten ikke hvor jeg skal gjøre av meg, sa en overlykkelig Lingmerth i seiersintervjuet.

27-åringens beste plassering før denne seieren var en delt andreplass i The Players Championship i 2013, da han var ett slag unna å havne i omspill med selveste Tiger Woods.

The Memorial Tournament er blant de aller mest prestisjefylte turneringene på PGA Tour´en, men Lingmerth var iskald da presset var som størst. Han har nå vist at han tåler trykket ved de store anledninger, og det blir spennende å følge ham i tiden fremover.

Det har vært en helt utrolig uke for svensk herregolf. I tillegg til Lingmerths seier i Ohio sikret Alex Noren hjemmeseier i Nordea Masters, og svenskene beviser nok en gang sin enorme bredde i proffsirkuset.

LEADERBOARD