Lussand og Stubhaug vant sesongstarten i Spania

Denne uken startet junioreliten Srixon Tour-sesongen på Mar Menor og El Valle i Spania. Mia Sandtorv Lussand (Fana GK) og Jakob Stavang Stubhaug (Ålesund GK) vant turneringen.

Sandtorv Lussand lå elleve slag bak toppen av leaderboardet i Srixon Nordic Winter Open etter åpningsrunden på 78 slag, men har siden krøpet stadig nærmere toppen.

Før fredagens fjerde og avsluttende runde hadde hun delt tredjeplass som utgangspunkt (+3), fire slag bak lederen Celine Brovold Sanne fra Asker GK.

Med en avslutningsrunde på én over par, bestående av to bogeys, en birdie og resten par, klatret Lussand forbi Sanne, som avsluttet med en 77-runde.

Emilie Øverås (Oslo GK) kapret den siste plassen på pallen med +6 sammenlagt.

Dette var Lussands første seier på Srixon Tour, men turneringen teller ikke på den offisielle Order of Merit-rangeringen til touren. Den starter først tellingen når sesongen starter i Norge på Sola GK 27. april.

Lussand endte fjoråret på tredjeplass på Srixon Tour, etter en stabil sesong der hennes dårligste plassering var en delt 9.-plass.

Resultater jenter

I gutteklassen startet årets turnering på forrykende vis da Oslo GKs Michael Alexander Mjaaseth startet med ni birdies på de første 11 hullene tirsdag. Han endte til slutt med en runde på fem under par og ledet etter første runde.

En golfturnering er imidlertid et maraton, ikke en sprint, og ingen var mer stabil over fire runder enn Ålesund GKs Jakob Stavang Stubhaug.

Med runder på 70, 72, 70 og 70 slag endte han fire under par, to slag foran nærmeste utfordrer Rune Bøkeid fra Oppegård GK, som avsluttet med en runde på -4, fredagens laveste score på El Valle.

Stubhaug startet sisterunden med en luke på ett slag, men dro i fra med tre birdies, to bogeys og 13 par  i innspurten. Dette var Stubhaugs første Srixon Tour-seier. Han vant riktignok hele seks turneringer i 2017, men det var i U15-klassen. I fjor endte han på 5.-plass i debutsesongen i U19-klassen, med tre pallplasseringer på seks turneringer.

Sander Akeren fra Oslo GK og Losbys Max Hartmann delte tredjeplassen i Spania med én under par.