Når Rory McIlroy tråkker på gassen blir resten av feltet henvist til tilskuerplass. Lørdag tråkket han gassen i bånn under tredjerunden av Wells Fargo Championship på Quail Hollow – den samme turneringen der han vant sin første PGA Tour-turnering for fem år siden.

McIlroy startet dagen tre slag bak teten. Da siste gruppe var kommet inn i klubbhuset for dagen var den luken snudd til en ledelse på fire slag over Webb Simpson. 

McIlroy ga en oppvisning i hvilket nivå han har i kroppen når han kombinerer sine monsterdriver med laserpresise jernslag og en rødglødende putter.

Det resulterte i vanvittige 11 birdies, inkludert fem på rad fra hull 12 til 16, og ingen bogeys. Med 61 slag forbedret han sin banerekord fra 2010 med ett slag. Dette var også hans beste runde noensinne på PGA-touren. Likevel var McIlroy småirritert på seg selv etter runden.

Med birdie på de to siste hullene kunne han signert for en magisk 59-runde. Utslaget på det 17. par 3-hullet var imidlertid i overkant trygt, og den lange birdieputten ville ikke i. 

– Da jeg stod på tee på hull 14 begynte jeg å tenke på 59, innrømmer McIlroy, som nå skal kjempe om sin tredje seier for sesongen.

(Se høydepunkter fra runden her!)

Med 18 under par sammenlagt slo han den gamle turneringsrekorden etter 54 hull med tre slag.

– Ingen er i nærheten av å touche McIlroy når han er på sitt beste. Mange snakker om Jordan Spieth, men Rory er i en egen liga med de lengdene han har, sa Per Haugsrud fra Viasats kommentatorboks.

Unge kometer som Spieth, Patrick Reed og Rickie Fowler har alle vunnet i år. Det er imidlertid fortsatt ingen tvil om hvem som er «sjefen» i den yngre garde.

– Det er mye snakk om de unge stjernene, men jeg føler meg som verdens beste spiller akkurat nå og jeg ønsket å bevise det, sa McIlroy etter runden.

Oppdrag utført.

 

Leaderboard