Etter at de begge misset cuten i Ladies European Tour-comebacket etter korona-pausen forrige uke hadde Marianne Skarpnord (Moss og Rygge GK) og Tonje Daffinrud (Vestfold GK) litt å revansjere i denne ukens AIG Women’s Open, tidligere kjent som Women’s British Open, på ærverdige Royal Troon GC i Skottland.

Dessverre blir det ikke noe lønn denne uken heller for Team Norway-duoen.

Marianne Skarpnord hadde en høyst respektabel 36.-plass som utgangspunkt etter åpningsrunden i tøffe forhold på tre over par – som for øvrig også er sarpingens beste plassering i major-sammenheng.

Fredag fulgte hun opp med en katastrofal runde på 82 slag som sendte henne ned til +14 totalt, seks slag bak cuten. Dermed har hun nå gått fem år på rad uten å få med seg helgespillet i British Open.

For Tonje Daffinrud var det lite å spille for på fredag etter at hun startet med en brutal 85-runde og sisteplass. På andrerunden måtte hun opp i 81 slag, og dermed ble hun værende på 144.-plass, hele 24 over par totalt for turneringen. Dermed har hun ennå til gode å klare cuten i en majorturnering.

Etter halvspilt turnering er det bare én spiller som ligger under par på Royal Troon. Svenske Dani Holmqvist leder med én under par, ett slag foran Austin Ernst fra USA.

Leaderboard