Caroline Martens, som er med i turneringen takket være en sponsorinvitasjon, fulgte opp åpningsrunden på en over par med +2 fredag. Dermed falt hun fra 42. til 48. plass. Med +3 sammenlagt har hun fem slag opp til topp-10, og 13 opp til lederen – verdenssekser Shanshan Feng.

Tonje Daffinrud sitt spill i Dubai bar preg av mye rusk i maskineriet – kanskje ikke så rad tatt i betraktning at hun mistet fire måneder av sesongen på grunn av en skade i håndleddet. Fredag startet hun ett slag bak cutstreken, og var avhengig av en god runde. I stedet måtte hun hele syv over par, og stupte til +10 sammenlagt, seks slag bak cutstreken.

– Ikke hvordan jeg ønsket å avslutte sesongen. Spillet var ikke der denne uken, og det var ganske enkelt ikke bra nok for denne banen. Jeg forsøker å være positiv og ikke for streng med meg selv. Det har vært en sesong med ganske mange utfordringer, så jeg er i det minste fornøyd med at jeg klarte å sikre europatourkortet for neste år, skriver Tønsberg-jenta på sin Facebook-profil.

Misset cut ble det også for Marianne Skarpnord – med knappest mulig margin. Med runder på 76 og 73 slag endte hun +5 sammenlagt, ett fattig slag bak helgespill

I tillegg til Caroline Martens var også den amerikanske internett-sensasjonen Paige Spiranac med i Dubai takket være en sponsorinvitasjon. Den ferske proffen har en fanskare på nesten en halv million mennesker på bildedelingstjenesten Instagram. Hennes popularitet på sosiale medier – som nok først og fremst bør tilskrives utenomsportslige årsaker-  ga henne debut på Ladies European Tour. Turneringen ble imidlertid en trist sorti for amerikaneren. Hun misset cuten med åtte slag og bare tre navn under seg på leaderboardet. 

Leaderboard