At Meland GK er en tøff test, er hevet over enhver tvil. Selv etter at det er tynnet ut i rough og skog utenfor fairwayene de siste årene, er det få pustepauser fra du slår ut på det første par 5-hullet, til du avslutter dagen på det vakre par 3-hullet foran klubbhuset.

Når du da i tillegg krydrer det hele med kraftig vind og kaldt vær, skyter scorene i været. Denne helgen hadde Garmin Norgescup sin sesongstart på Meland, og resultatet etter tre runder ble vinnerscorer på hele 15 og 19 over par i herre- og dameklassen.

Det sier litt om hvor tøffe forhold det var. Til sammenligning pleier «normale» vinnerscorer i Garmin Norgescup å ligge rett under par.

I damefeltet var bare 8 av 42 runder totalt på 70-tallet, mens på herresiden var det kun 27 av 123 runder på 70-tallet. I tillegg var det totalt 27 runder på 90 slag eller mer i de to klassene – sjelden kost i et felt bestående av noen av Norges beste spillere.

I herreklassen ble det seier til tidligere Team Norway-spiller Ole Berge Ramsnes (Stavanger GK), som la opp som profesjonell spiller for et par år siden.

Ramsnes, som for øvrig har banerekorden på Meland med imponerende 67 slag (-6) i 2014, startet sisterunden syv slag bak lederen Stian Lund, men klatret helt til topps med en knallsterk avslutningsrunde på én under par.

Det holdt til seier med to slags margin over Thomas Tollefsen fra Nøtterøy. Eirik Grønhaug (Haugaland GK) tok den siste plassen på pallen. Han avsluttet i likhet med Ramsnes med en 72-runde – de eneste rundene under par på Meland i løpet av hele helgen.

(Artikkelen fortsetter under)

I dameklassen ble det hele firedobbelt Fana GK (!) på toppen av leaderboardet.

Mia Sandtorv Lussand endte +19 med runder på 78, 85 og 75 slag, fire slag foran Silje Torvund Ohma, Karen Klubben og Minie Othilie Riis Lied på delt andreplass. 

Neste Garmin Norgescup-turnering spilles på Utsikten GK i Kvinesdal 25. og 26. mai. I mellomtiden skal Norges beste juniorer spille Srixon Tour på Larvik GK 11. og 12. mai.

Resultater