Mikkel takket for seg: – Digg med seier!

Mandag avsluttet Mikkel Antonsen sin juniorkarriere med dobbeltseier på Srixon Tour. – Det er digg å runde av med å vinne, sier Drøbak-spilleren.

Med åpningsrunder på solide 69 og 68 slag under vanskelige spilleforhold på Kragerø GK, ledet Antonsen før sisterunden mandag.

Den ledelsen skulle holde helt inn – selv om han havnet i trøbbel på sistehullet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mye kjemping

– Jeg lå vel i skogen etter omtrent alle utslag i dag, så det var mye kjemping. Men jeg hadde jo vært i skogen før da, så jeg kom meg ut igjen på greit vis, sier en lettet vinner.

Det var et sterkt par som avgjorde G19-klassen på årets Srixon Tour. For trøbbelet var ikke over for Antonsen etter innspillet fra skogen.

– Jeg tok et nierjern for ikke å gå for langt, men fikk en flyer, forklarer han.

Innspillet havnet i nettet bak greenen. Og selv om Antonsen hadde nettet i spill også i baksvingen, var den påfølgende chippen av det mesterlige slaget.

–  Det var en god chip og en bra putt, nikker han fornøyd.

Og fornøyd har han all grunn til å være. I regn og vind i Kragerø leverte Drøbak-spilleren 16 birdier på tre runder. Med en sisterunde på 71 slag endte han på -2 totalt, som den eneste spilleren under par i turneringen.

Finaleseieren sikret også sammenlagtseier på årets Srixon Tour.

Det var på tide

– Det er digg å runde av juniorkarrieren med å vinne både finalen og Order of Merit. Etter flere andreplasser var det på tide. Det var lenge siden sist, medgir Antonsen.

Til slutt vant han med tre slags margin foran Philip Linberg Bondestad, også han fra Drøbak GK. Nå venter collegegolf i statene.

– Hvis alt går etter planen, drar jeg til USA i januar. Jeg har lyst å bli golfspiller, og skal jobbe hardt for å komme meg opp blant de store gutta, sier Mikkel Antonsen.

I den yngste gutteklassen ble Emil Børrestuen Herstad suveren finalevinner. Losby-spilleren vant Kragerø-turneringen med hele seks slags margin etter runder på 76, 71 og 72 slag.

Order of Merit i G15 var allerede avgjort før helgens spill. Vinneren, Theodor Myklebust Bjørge fra Ålesund, deltok i helgen i G19-klassen.