Hvem skulle tro at denne gutten bare har spilt på PGA-touren i et år?

Viktor Hovland har allerede rukket å bli den første nordmannen som vinner en PGA Tour-turnering, klatre til topp-50 på verdensrankingen som første norske herrespiller, og nå er han virkelig i ferd med å etablere seg som en av golfens verdensstjerner.

Søndag skal han kjempe om karrierens andre PGA Tour-seier i sisterunden av Workday Charity Open på Muirfield GC etter å ha gjort birdie på nesten annet hvert hull på lørdagens tredjerunde.

Med en runde på seks under par, bestående av åtte birdies, to bogeys og resten par, klatret Hovland fra sjette- til andreplass og -14 totalt, to slag bak den nye lederen Justin Thomas og ett slag foran hans tidligere college-kompis Collin Morikawa.

Det var det vanskelig å se for seg halvveis inn i åpningsrunden, da Hovland var tre over par etter ti hull!

Siden da har han gått 44 hull på 17 under par og er nå i angrepsposisjon før sisterunden.

– Puttingen min har vært litt ustabil den siste tiden, men jeg føler jeg slår ballen bra. Nå handler det bare om å lese puttene riktig. Her ute er utslagene veldig viktige. Jeg har misset noen til høyre, så hvis jeg klarer å holde dem rettere, vil det komme mange birdiemuligheter, sa Hovland da han ble intervjuet etter runden.

Lederballen har blitt flyttet frem til klokken 15.01 norsk tid søndag på grunn av varslet uvær, og flere medier spår at det likevel kan komme til å bli mandags-avslutning på turneringen.

Hovlands runde lørdag fikk en perfekt start med birdie på de to første hullene etter to solide innspill. Tre hull senere gjorde han up-and-down fra utenfor green på par 5-hullet for en ny birdie, før han fulgte opp med nok en birdie på et par 5-hull like etter med et klasseinnspill fra 250 meter som la seg bare seks meter fra flagget.

Back-nine startet med bogey etter at han bommet par-putten fra fire meter, men det tapte slaget tok han raskt tilbake med å senke en syv meter lang birdieputt på hull 11.

På fredagens runde kom dagens høydepunkt på hull 14 da Hovland slo utslaget på det 290 meter lange par 4-hullet til bare en meter. Lørdag var han ikke langt unna å gjenta bedriften. Han toputtet fra ni meter for dagens sjette birdie, før han kom seg til seks under par for dagen med birdie på det påfølgende par 5-hullet. Deretter tapte han et slag igjen fra greenbunkeren på hull 16, men i kjent Hovland-stil kontret han umiddelbart med birdie.

 

 

Hovland har nå levert tre runder på rad på 60-tallet. Ifølge statistikken har han vært feltets nest beste spiller fra tee til green, den beste fra tee, den 18. beste rundt greenene og nummer 62 med putteren i hånda.

Mannen han jakter på toppen av leaderboardet, Justin Thomas, blir imidlertid en formidabel motstander: Han har ennå til gode å gjøre en bogey denne turneringen. 27 år gamle Thomas kan nå bli den yngste spilleren med 13 PGA Tour-seirer siden Tiger Woods.

 

 

 

 

Hovland jakter på sin side seier nummer to, etter at han vant Puerto Rico Open i februar. Skulle han vinne søndag, vil det være hans soleklart største seier. Mens feltet i Puerto Rico var B-preget til PGA-touren å være, har store deler av tour-eliten pegget opp denne uken.

Hovland har vært en av PGA-tourens mest stabile spillere etter at touren startet opp igjen etter korona-pausen. Hovland står med fire topp-25-plasseringer på rad, inkludert topp-12-plasseringer i sine to siste turneringer, og 22-åringen ligger i skrivende stund an til å klatre til 19.-plass på tourens poengliste FedEx Cup.

Det er en ekstrem prestasjon – spesielt med tanke på at dette er hans første fulle sesong på PGA-touren.

Leaderboard